Лидерът на РЗС в Сандански Яне Янев и съветниците му събраха 2000 подписа срещу обединението на болниците в Петрич и Сандански

29 Септември 2017 | 13:44
0 коментара
Политика

Лидерът на РЗС Яне Янев и съветниците му иницираха подписка срещу обединението на болниците в Петрич и Сандански.

Само за няколко дни те са събрали над 2000 подписа и искат решението за ликвидация на „МБАЛ СВЕТИ ВРАЧ” ЕООД в Сандански да бъде отменено.

Ето какво пише в декларацията,която изпратиха до всички медии:

„Гражданският съвет „Развитие за Сандански” и общинското ръководство на РЗС категорично подкрепят гражданската подписка за запазване на болница МБАЛ „Св. Врач” ЕООД, включват се в нея и декларират:
1. Решение №246 от 27.07.2017г. на Общинския съвет е вредно, недалновидно и би довело до срив в системата на здравеопазване в община Сандански поради което трябва да бъде отменено.
2. Лекарите и медицинския персонал в МБАЛ „Св. Врач” Сандански с това решение на практика бяха лишени от възможността да имат дори мнение по въпроса за т. нар. обединение с фалиралата болница „Рокфелер” в гр. Петрич.
3. Запазването на 77-годишната болница „Св. Врач” заедно със сградата и прилежащата земя е особено важно за развитието на града и ние ще бъдем винаги категорично против каквото и да било посегателство целящо да облагодетелства групировките около управляващото мнозинство в Сандански.

Котев и съветниците на Тотев на практика ликвидираха болницата. Тези петнадесет поръчкови играчи, които си позволиха да сложат край на болница със 77 годишна история ще висят на стената на позора докато градът ни съществува. Нашето място не е до тях. Нашето място е до хората от нашия град, които само за няколко дни са събрали над 2000 подписа и искат безумното решение за ликвидация на „МБАЛ СВЕТИ ВРАЧ” ЕООД в гр. Сандански да бъде отменено“. Декларацията е подписана от Яне Янев,Костадин Станоев,Калин Терзийски, Красимир Станков,Румен Гърчев и Илия Георгиев.

На сесията в Сандански вчера, кандидатката за поста управител на най-голямото общински дружество УВЕКС-Сандански Екатерина Кабзималова загуби битката за шефски стол, но това остави на място временния шеф и фаворит на Шаламандов

Крум Аргиров. Кабзималова събра 11 гласа от целия Общински съвет, наброяващ 32-ма души. За опонента й Николай Донков от Благоевград гласуваха само четирима.

Кабзималова беше подкрепена от четиримата от ВМРО, от съветниците на бившия председател на ОбС Явор Аргиров общо трима, четвъртият д-р Георги Гатев отсъства. За Кабзималова гласуваха и двамата съветници от Зелената партия д-р Станоев и Димитър Димитров, към тях се присъедини съветникът от БСП Андон Ризов и зам.- председателят на ОбС от БЗНС „Александър Стамболийски” Янко Ангелов.

На сесията положи клетва и новият съветник Аспарух Костадинов. Той има зад гърба си богат опит в ОбС-Сандански. Костадинова е лидер на ДПС в южната община.

снимки:Николай Малюков

Добавете Вашия коментар

TOP