Лидерите на политическите партии у нас упражниха правото си на вот на днешните предсрочни парламентарни избори.

Първи гласът си пусна Ахмед Доган,

който гласува в 7.30 ч. в столичното 36-о училище.

Той пропусна последните два вота, но след като през последните седмици прояви активност с публични изявления, очаквано пусна своя глас за 44-то Народно събрание.

Ахмед Доган отказа да отговори на въпросите на репортера на NOVA, след като пусна бюлетина в урната и мълчаливо напусна секцията, в която пристигна с пресаташето на партията, на която е почетен председател.

Бившият премиер Бойко Борисов гласува в Банкя. „Гласувах за стабилна, предвидима, единна България. Утре трябва да бъдем единни като нация, тъй като проблемите на границата и отвъд нея са тежки”, каза той при излизането си от секцията.

„Българите са такива, когато ни подценят – даваме най-доброто”,

добави лидерът на ГЕРБ. Преди време ЦИК го сезира за изказване в деня на вота и сега Борисов се ограничи само с думите: „Пожелавам успех на всички. Да упражним правото си на глас и най-вече от утре да сме единни. Това си пожелавам”.

Относно Турция Борисов заяви, че тепърва ще говори по тази тема. „Много неща трябва да се направят и от Европа, и от Турция. Трябва да се запази мира и спокойствието. Този тон и тези действия са пагубни за България”, добави той.

Председателят на БСП Корнелия Нинова упражни правото си на глас в столичното 25 ОУ „Петър Берон”.

„Гласувах всяко дете да може да се образова, всеки човек, който има нужда да може да се лекува,

малкият и среден бизнес да работи спокойно без натиск, повече българи да имат работа, и да бъдат с по-високи доходи. Хората да са спокойни по домовете им, че няма да ги нападат и обират. Младите да раждат и отглеждат децата си в България”, обясни Корнелия Нинова.

„Промяна в живота ни, сигурност на границите и вътре в страната, справедливост и да не се дава възможност на никоя чужда държава, независимо дали от Изток, Запад или Юг, да влияе на нашите български работи”, заяви Нинова. Нинова заяви, че очаква висока избирателна активност. „Хубаво е, че хората упражняват гласа си”, каза още лидерът на БСП.

Служебният премиер Огнян Герджиков също даде своя глас. „Гласувах за нещо по-добро.

Дано нещата вървят по добре“, каза той пред изборната секция, в която упражни правото си на вот. „Има много хора, които са черногледи, но нека си спомним преди 20 години как живееше България и погледнат днес как живеем днес. Ще изберем този, който е по-подходящият, надявам се да има по-добро управление от предишните“, заяви служебният премиер.

По повод вероятността служебният кабинет да работи по-дълго Герджиков заяви, че не може да остави нещата по средата. „Ще изпълня дълга си докрай, ако се наложи“, заяви той. „Силно се надявам да имаме кабинет, след около месец вярвам, че ще имаме едно редовно правителство“, каза още Герджиков

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ гласува в Кърджали.

Карадайъ каза, че гласува за спасението на България.

„Имаме призив, който представихме в съдържателната ни част пред избирателите и се надяваме, че българските граждани разбраха какво е нашето послание да спасим България. Убеден съм, че активно ще участват гражданите и ще гласуват за нас, за ДПС, тази битка е битката за България, не само за Кърджали, но и за Кърджали. Направихме патриотична предизборна кампания. Представихме си програмната декларация“, уточни още Карадайъ.

Очаквайте подробности!