Култови хотели и заведения в Пиринско на прицел на данъчните

16 Февруари 2019 | 14:50
0 коментара
Бизнес

Данъчните санкционираха собственици на хотели, ресторанти, магазини, търговци на плодове и зеленчуци в Благоевградска област.

В доклад на ТД на НАП са посочени част от бектите, които евентуално подлежат на запечатване.

Най-честите нарушения са неиздаване на касов бон, неизрядно фискално устройство или липса на лиценз за дейност, информираха от приходната агенция.

В Банско под прицела на инспекторите са къща за гости "Шоповата", ресторант и лоби бар в хотел "Каса Карини", заведение за бързо хранене "Симона" и комплекс "Сейнт Джордж" и хотел "Банско".

Закононарушения са констатирани в хотел „Зора” в Разлог, собственост на предприемача Ивайло Калоянов, както и в популярното в града кафене "Оазис".

Проверката е установила неотчитане на оборот в заведение в местността "Предела" край Разлог, собственост на бизнесмена Митко Бонков, съобщиха от НАП.

Данъчни нарушения са документирани в сръбския ресторант "При майстор Миро", разположен край село Железница на главен път Е-79.

В Благоевград са санкционирани култовата механа "Воденицата", аквапарк на фирма „Ви Ди травел”, кафене „Айсберг“, бар „Лозата“, пицария „Випс“, фитнес зала в квартал „Еленово“, салон за красота, а също и няколко зеленчукови магазина. Пред запечатване е магазин за месо в центъра на Благоевград.

В Сандански закона заобикалят в две баничарници, в кафене „Версус”, намиращо се на площад „България”, чийто стопанин е едноличният търговец „Решо ренд“.

Сред нарушителите в Петричко са заведение „Гала” на гръцкия бизнесмен Йоанис Бардас. Закрити са сергии на шестима наематели в зеленчуковата борса край село Кърналово. В магазин за цветя в южния град, на Моника Рупанова, също са констатирани нередности.

Предписания са издадени на съдържатели на магазини за дрехи, цветя, дюнери, баничарници и две бензиностанции в региона.

Добавете Вашия коментар

TOP