Кукерите от благоевградския кв. Струмско с ново ръководство отпразнуваха пищно традиционния банкет

09 Февруари 2020 | 09:50
1 коментара
Общество

Кукерите от благоевградския кв. Струмско с ново ръководство отпразнуваха пищно традиционния банкет. Над 200 човека събра снощи ресторант „Русалка” в центъра на Благоевград за голямото благодаря на Сурвакарите от Струмско.

Преди старта на купона ръководителят на групата Венцислав Лудачки направи отчет за финансовото състояние на групата, като подробно анализира представянето на групата в различни фестивали, подкрепени с критики и похвали.

По традиция в Струмско има приемственост и така старото ръководство предаде щафетата на по младите сурвакари.  От днес ръководители на сурвата в Струмско са Десислав Янчев, Спас Рибарски и Христо Баталов.

Старите ръководители Венцислав Лудачки, Тодор Митов и Славчо Сукалински зарадваха малките кукери с грамоти за принос към традицията "Сурва", като им пожелаха да бъдат все така дейни във всички начинания.

Развълнуван от аплодисментите и отношението на присъстващите Лудачки каза едно голямо благодаря и даде старт на купона, който продължи да ранни зори.

Добавени коментари

Срам публикува:
09 Февруари 2020 | 22:24
крайно време беше да го махнат язовеца той прекали помисли че сурвата му е даденост и общите пари са си за него. не чух отчет на парите старите ръководители се изложиха пред цело струмско . нема такава пародия и само чукат по рамото лубе глинджо бил най големия сурваскар та той последните три години не знае какво се е направил. и боб не направиха за конако . пародия браво че има нови ръководители.

Добавете Вашия коментар

TOP