Кучето "Пират" собственост на Стефан Митов от Благоевград спечели състезанието на гатер "Телкиево" в село Рилци

25 Февруари 2018 | 12:30
0 коментара
Общество

Кучето "Пират" от породата българско гонче собственост на известния ловджия Стефан Митов от Благоевград спечели състезанието на гатер "Телкиево" в село Рилци.

Състезанието на гатер "Телкиево" в село Рилци се проведе на връх Тодоровден по повод 120 години от създаването на Националното ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и риболовците в България (НЛРС – СЛРБ).

Състезанието бе открито официално от председателят на НЛРС – СЛРБ инж. Васил Василев, който благодари на организаторите Слави Каймакански, председател на „Национален клуб българско гонче“ и Иван Василев "Джери", ЛРС „Сокол-1911“.

В състезанието взеха участие 52 кучета от всички краища на страната, които търсеха две диви свине в гатер. 

1 място куче Пират на Стефан Митов от Благоевград

2 място куче Томи на Мартин Хаджиев от Земен

3 място куче Гунди на Жоро Велков от Дупница.

Гатерът - полигон "Телкиево" в благоевградското село Рилци придоби голяма популярност през последните години. 

Стотици ловци от ЛРС-Благоевград и съседни сдружения докарват ловни кучета, за да изпитат качествата им при работа по дива свиня. Гатерът е уникално място за домакинства на регионални състезания за изпитания на кучета-свинари. 

Голяма част от свободното си време Слави Каймакански, Антон Николов и Ивайло Герасимов прекарват на полигона в търсене на нови идеи и решения, за да се превърне съоръжението в място, където освен да провеждат чисто практически занимания, да могат да прекарват в приятна обстановка и времето извън обичайните професионални ангажименти. 

Делото на тримата приятели е пример, който заслужава внимание и адмирации. Ако искате да се уверите в тези твърдения или да обмените опит, позвънете на тел. 0886585884. Слави Каймакански гарантирано любезно ще ви информира за всичко, което ви интересува.

Добавете Вашия коментар

TOP