Криминалнопроявеният благоевградчанин Любомир Христов-Чемата е осъден на 3 години затвор и 5000 лв. глоба за вещно укривателство

30 Януари 2016 | 01:37
0 коментара
Криминално
Криминалнопроявеният благоевградчанин Любомир Христов-Чемата е осъден на 3 години затвор и 5000 лв. глоба за вещно укривателство

Криминалнопроявеният благоевградчанин Любомир Христов, по прякор Чемата, бе осъден на 3 години затвор и 5000 лв. глоба за вещно укривателство.

Присъдата постанови вчера районният съдия Екатерина Николова, която първо го оневини, че откраднал лазерен нивелир, компакт диск и айпод на обща стойност 1400 лв., от лек автомобил „Мицубиши“ , паркиран на ул. „Цар Симеон“. След това го призна за виновен, че е укрил въпросните вещи, които били откраднати на 1 ноември 2013 г. от колата на Александър Филипов. Чемата е арестуван два месеца по-късно, след като при претърсване в жилището му на ул. „14-ти полк” са открити множество крадени вещи - дрехи, слънчеви очила, даже и навигация за автомобил. Част от намерените вещи са разпознати от техните собственици, за други се установило, че са продавани в електронния сайт „Продавалник“.

Затова свидетелствала небеизвестната Ива Дачева, осъждана многократно за измама на студенти, която по това време била приятелка на Чемата и живеела с него. Стефана Филипова и Николай Филипов също признали, че той им е давал крадените вещи да ги съхраняват и укриват в техните жилища. С тези свидетелски показания благоевградчанинът с кримислава е „закован“ от разследващите полицаи от 2-ро РУП, които му повдигнали обвинение за укривателство на крадени вещи при условия на опасен рецидив. Тъй като това не му е първото престъпление, 39-годишният мъж получи ефективна присъда, която ще изтърпи при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP