Край на провокациите! Кметът Ат. Камбитов: "Категорично се кандидатирам за трети мандат през 2019 г."!

03 Септември 2018 | 12:57
5 коментара
Политика

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще се кандидатира за трети управленски мандат през идната 2019 година. Това обяви категорично самият той по време на пресконференция с представители на медиите днес.

Пикантната новина бе обявена в края на срещата, когато Камибтов заяви: "Категорично се кандидатирам за трети мандат през 2019 г. Надявам се с това всички спекулации около темата да спрат. Ще се кандидатирам отново за кмет, пък кавото стане. "Глас народен, глас Божи"!, отсече той.

Днешната пресконференция, която кметът Атанас Камбитов даде пред медиите е първата по рода си след лятната отпуска. На нея, градоначалникът обобщи свършената до момента работа от страна на общинската администрация в Благоевград и направи пълен отчет по повод на ремонтите в детските градини и училища.

Ремонтните дейности по цялостното реновиране на площада в града ще приключат през месец октомври. Това каза по време на пресконференция кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

По думите му е нормално да има ремонти, които са съпътствани с неудобства и трудности, но за да се случи нещо трябва време.

„Излязоха и редица скрити проблеми-кратери, по време на работа. Имаше редица коментари, че ремонтът не е бил нужен, а се оказа, че е бил неотложен“, каза още Камбитов.

Дейностите се извършват по проект „Благоустрояване на градската среда“, в който са включени общо 4 обекта. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. (ОПРР), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта възлиза на 13 177 504.12 лв. Строително – монтажните дейности, които се извършват в центъра на града са част от обекта „Обновяване и облагородяване на площад „Георги Измирлиев – Македончето“, реконструкция на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художествено осветление в централна градска част между сградите на Общинска администрация – Благоевград, Драматичен театър „Никола Вапцаров“, Регионална здравна инспекция, сградата на Американски университет в България и хотел „Ален мак“. Самият обект включва цялостно обновяване на площад „Георги Измирлиев-Македончето”, който е изграден в годините 1985-1987 г. Целта е максимално запазване на настоящото архитектурно-художествено оформление на обекта.

Цветовото решение на площада се запазва в оригиналния му вид, като доказан символ на града, както и като обект на авторско право на неговите автори.

Цялостният естетически облик и привлекателност на Благоевград ще бъдат подобрени чрез обновяване на съществуващи и изграждане на нови елементи на градската среда, чиито архитектурни и пространствени решения са в пълно съответствие с архитектурната среда на града.

Кметът съобщи още ,че общината ще даде на съд лидера на ДСБ и общински съветник в Благоевград Калоян Ханджийски. "Той непрекъснато отправя недоказани обвинения  било то за некомпетентност, или прави други внушения за служителите на общината или говори направо откровени лъжи. Няма да позволя подобно поведение и ще му се наложи да доказва всичко в съда",каза Камбитов .

На брифинга той информира още,че боклукът на Благоевград  ще се извозва до Костинброд. Така ще бъде до края на годината,когато се очаква да заработи новото депо.

Той допълни още,че новата учебна година в Благоевград ще стартира нормално с обновени училища.   

Очаква се до края на годината да се направи и първа копка за нова църква в града.  

Добавени коментари

Петър Методиев публикува:
03 Септември 2018 | 23:16
Уважаеми г-н Кмет на Община Благоевград, Моля да разпоредите да бъде направена проверка на база на каква обществена поръчка служителите и техниката на фирмите на лицето Стоян Керин, както и самият той участват активно в ремонтите на стратегически проекти, като улици, водопроводни мрежи и канализации в нашия град. Небезизвестен факт е, че сестрата на Стоян Керин – Илияна Керина е Общински съветник и не е ли това конфликт на интереси, който трябва да бъде прекратен? С оглед на този факт, искренно се надявам да разпоредите проверка и при установено нарушение да прекратите тази порочна практика.
Избирател публикува:
03 Септември 2018 | 15:54
Ти го плюеш-он си мисли,че ситна роса го роси!
КОЙЧО ОТ ПОРОЙ публикува:
03 Септември 2018 | 15:46
КМЕТЕ АРЕСА ТИ А ?
ПИТАНКА публикува:
03 Септември 2018 | 15:45
е нали злата острието ще го сменя??????? хи хи хи ??
Ох боли публикува:
03 Септември 2018 | 15:02
Охххх,миленкия!

Добавете Вашия коментар

TOP