Край на мечтите! България аут от Европейското след болезнена загуба от Германия

27 Септември 2017 | 23:12
0 коментара
Спорт

Женският национален отбор по волейбол на България приключи участието си на европейското първенство в Азербайджан и Грузия. Тимът на Иван Сеферинов допусна поражение с 2:3 (25:14, 20:25, 25:16, 19:25, 11:15) от Германия в плейофа за 1/4-финалите и се прости с мечтите си за нещо голямо в надпреварата.

В спор за място на полуфиналите Бундестимът ще се изправи срещу Азербайджан.

Нашите момичета започнаха по-силно срещата и първото техническо прекъсване дойде при 8:7 в тяхна полза. Постепенно състезателките на Иван Сеферинов започнаха да увеличават преднината си и втората пауза беше при резултат 16:13. След подновяването на играта България не остави никакви шансове на Германия и взе частта с 25:14.

Вторият гейм се разви по коренно различен начин. Германия взе инициативата още в самото начало и не я изпусна до края. Първата пауза дойде при 8:4 за Бундестима. След подновяването на играта нашите момичета опитаха да се върнат в срещата и намалиха на 7:8. Германките обаче вдигнаха оборотите и водеха с 16:11 при второто прекъсване. До края България така и не намери сили за обрат и загуби частта с 20:25.

Третият гейм тръгна лошо за България. В самото начало нашият отбор се оказа губещ в резултата с 0:3. Постепенно обаче "лъвиците" влязоха в ритъм и първото прекъсване дойде при 8:7 в наша полза. След подновяването на играта България увеличи разликата и не допусна изненада до края на частта, която взехме с 25:16.

България поведе в началото на четвъртата част. Първото прекъсване дойде при 8:5 в полза на тима на Иван Сеферинов. След паузата германките изравниха играта и разликата бе стопена. Постепенно Бундестимът пое инициативата и втората пауза дойде при 16:12. До края "лъвиците" не съумяха да се противопоставят на противника и загубиха гейма с 19:25.

Тайбрекът се разви изключително неблагоприятно за България. Германия поведе в самото начало и до края не изпусна преднината си. В крайна сметка решителният гейм завърши при резултат 15:11 за Бундестима.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP