Край на драматичната сага! ПСЖ официално обяви трансфера на Неймар

04 Август 2017 | 07:29
0 коментара
Спорт

Край на драматичната сага! ПСЖ официално обяви трансфера на Неймар. Официалният сайт на френския гранд публикува новината. Срокът на договора на Неймар е до 30 юни 2022 година, а той напусна Барселона, след като бе платена откупната му клауза в размер на 222 милиона евро!

По-рано през деня Испанската футболна федерация спря плащането по трансфера заради неяснота на произхода на сумата. По-късно обаче самият Неймар сам се откупи, плащайки трансферната сума на Барселона. Естествено, при този хитър ход, всичко бе в рамките на позволеното и нямаше нещо, което да спре сделката.

"Изключително съм щастлив, че се присъединявам към ПСЖ. Откакто пристигнах в Европа, този клуб се превърна в един от най-конкурентните и амбициозни. Най-голямото предизвикателство, което ме мотивира да пристигна тук, е да да помогна на клуба да печели купи, за които феновете мечтаят. Амбицията на ПСЖ ме съблазни, както цялата страст и енергия", бяха първите думи на Неймар.

"Прекарах четири години в Европа и вече съм готов да приема това ново предизвикателство. От днес ще дам всичко, на което съм способен, за да може моят нов отбор да печели, както и да нося щастие на милионите фенове на ПСЖ", допълни още звездата.

Неймар ще стане най-скъпо платеният футболист в света със седмична заплата от 865 хиляди евро преди облагането с данъци (след тях около 570 000), което се равнява на общо 45 милиона годишно.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP