Костадин Паскалев и Петър Мутафчиев до ИБ на БСП: Използвайте целия капацитет на партията срещу ГЕРБ

11 Ноември 2018 | 21:26
2 коментара
Политика

Бившите министри, сега членове на НС на БСП Петър Мутафчиев и Костадин Паскалев са изпратили писмо до ръководсвото на партията, пише Пик.

 

Днес то бе внесено на заседанието на НС, за да се за запознаят всички членове на пленума със съдържанието му

 

 

Ето пълният текст на писмото на Мутафчиев и Паскалев:

 

ДО КОРНЕЛИЯ НИНОВА

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС НА БСП

 

ДО ЧЛЕНОВЕТЕ НА ИБ НА НС НА БСП

 

ДО ЧЛЕНОВЕТЕ НА НС НА БСП

 

Уважаеми другари,

 

Живеем във време, в което България се намира в тежка обществено-политическа криза. Управлението на ГЕРБ доведе обществото ни до тежко разслоение. Богатите стават все по-богати, бедните – все по-бедни. Видимите резултати: недостъпно здравеопазване, демографска катастрофа, липса на адекватна грижата за хората с увреждания, ширеща се корупция на всички нива, предварително уговорени обществени поръчки, нагло присвояване на обществени средства, унищожаване на малкия и средния бизнес.

 

Къде сме ние от БСП?!

 

БСП не иска да е част от такава политическа система. Тя трябва да положи усиля да спечели доверието на хората, да стане изразител на желанията им. Можем ли да бъдем политическата сила, която иска и е способна да сложи край на унищожаването на България и да предложим справедливо управление на българите?!

 

Убедени сме, че БСП е срещу системата, в която едрият капитал налага на управляващите от ГЕРБ политики, чрез които реализира конкретни свои бизнес интереси. А не трябва ли да е обратното - бизнесът да подкрепя политически и управленчески идеи?

 

Не е ли време да обърнем управленческата пирамида, така че на върха й да стои общественият интерес, чрез изпълнение на заложените в основата й политики по развитие на икономиката и бизнеса, на социалните сектори, свободите и правата на българските граждани?!

 

За да направи това, БСП трябва чрез своите действия, политики и програми, да гарантира възстановяване на държавността и подобряване качеството на живота.

 

Какво трябва да направим и имаме ли сили за това? За да излезем от статуквото и да докажем, че се борим с пороците на системата следва:

 

Необходимо е идеологическо и организационно укрепване на БСП.

 

ИДЕИ:

 

ОРГАНИЗАЦИЯ:

 

ХОРАТА:

 

Защо си позволихме да напишем това писмо до Националния съвет на БСП?

 

Защото това е органът, който колективно управлява нашата партия, на който Уставът дава права между Конгресите да приема важните за партията политически решения и заедно с помощните му органи да изгражда стратегии за политическото ни поведение.

 

Обръщаме се към Председателя на НС на БСП и Изпълнителното бюро: Време е да се спре с непрекъснатото противопоставяне на личностни интереси в партията, да се използва максимално експертния и политически капацитет при формирането на политиките ни, да се зачита различното мнение и всички заедно да приемем предизвикателствата, пред които сме поставени.

 

БСП е единствената политическа сила, която може да спре пагубната за България „управленческа система на Бойко Борисов“, системата на най-наглите унищожители на българската държавност.Вярваме, че направените от нас предложения ще се обсъдят и доразвият с конкретни мерки от страна на Националния съвет.

 

С другарски поздрав,

 

Костадин Паскалев, Петър Мутафчиев"

Добавени коментари

БЯЛ ГЕРБЕР публикува:
12 Ноември 2018 | 14:06
БОКЛУЦИТЕ СА В ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!!
Ален Мак публикува:
11 Ноември 2018 | 23:23
Боклуци сте , такива ще си останете

Добавете Вашия коментар

TOP