Коронавирусът не спря изпълнението на важни инфраструктурни проекти в Симитли

08 Май 2020 | 12:58
0 коментара
Бизнес

Община Симитли опази от коронавируса изпълнението на важни инфраструктурни проекти

По график, съобразно плана за изпълнение, продължават ремонтните работи по основни мащабни проекти, които община Симитли реализира с европейско финансиране. Строителните площадки не са оставали без работа и работници нито за ден през делниците. Работата и по ремонт на физкултурния салон в гимназията в Симитли, и по изграждането на нови улици и съпътстваща инфраструктура, и по доизграждане на градската среда не е спирала въпреки извънредно положение. Общината осигури необходимото, създаде нужната реорганизация на работния процес, така че да може да се осигури максималната възможна защита за живота и здравето на работниците в условия на завишена епидемична опасност и работата да не бъде прекъсвана. По проектите с европейско финансиране изпълнението е изключително стриктно, съобразно предварително разписани графици и всеки ден забава би било загуба за общината.

Напомняме, проектът за за основен ремонт на двор и физкултурен салон на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Симитли е за подобряване качеството на предлаганите образователни услуги чрез създаване на многофункционална образователна среда на открито и подобряване на ергономията на училищното осветление и физкултурния салон. Бюджетът на проекта е 1 855 831.52 лв., финансирането е по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаб инфраструктура“ от марка 7 „Основни услуги и бновяване в селските райони от ПРСП 2014-2020“ по „Програма за развитие на селските райони 2014-2020“.

В общината в процес на изграждане са нови улици. Прект „Рехабилитация и реконструкция на съществуващи общински пътища, съоръжения и принадлежностите към тях в община Симитли“ е на стойност 5 669 037.32 лв., финансирането е по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаб инфраструктура“ от марка 7 „Основни услуги и бновяване в селските райони от ПРСП 2014-2020“. Целта на проекта е да допринесе за устойчивото социално-икономическо развитие на община Симитли чрез изграждането на непрекъснат, удобен и безопасен транспорт за достъп на местните общности до публичните услуги предоставяни от общинската администрация и до работни места и услуги, предоставяни в съседни общини, от една страна и за повишаване на качеството на живот на населението в общината.

Градската среда в центъра на град Симитли се облагородява със сбствени средства на общината. В капиталовите разходи на общинския бюджет са предвидени средствата, необходими за разширяване на площадното пространство. На практика се разширява и надгражда постигнатото по проект „Реновиране на площадно пространство в ЦГЧ гр.Симитли и изграждане на подобекти“ с реконструкция, обновяване, паркоустрояване и благоустрояване на площите за широко обществено ползване на централна градска част, която ще бъде готова за празника на града.

Добавете Вашия коментар

TOP