Комуникационни инициативи по повод Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. и 10-тата годишнина от членството на България в ЕС

11 Октомври 2017 | 10:38
0 коментара
Общество

По повод 10 годишнината от членството на България в ЕС и предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС през 2018 г., Областна администрация Благоевград организира поредица от събития в общини от областта.

Събитията са част от предвидените дейности по реализацията на Работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г., чийто координатор е началникът на кабинета на Министър-председателя на Република България, г-жа Румяна Бъчварова.

В рамките на комуникационната инициатива предстои да се проведат съвместно с общините Сандански и Петрич първите две публични събития - в гр. Сандански на 11 октомври 2017 г. от 16:00 ч. в Конферентна зала „Сандански“, Интерхотел Сандански и в гр. Петрич, на 12.10.2017 г. от 11.00 ч. в залата на Общинска администрация Петрич.

И двете публични събития предвиждат богата културна програма, публични  дебати, изложби и други инициативи, посветени на 10 годишнината от членството на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС.

Целта на всички събития е, широката общественост да бъде информирана за ползите на Република България от членството в ЕС, да се провокира интереса на гражданите от различните населени места към темите, свързани с Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г., както и да се изградят механизми за ефективно партньорство на институции, организации и граждани за постигането на общонационални цели. 

Добавете Вашия коментар

TOP