Коледен фестивал на община Благоевград

02 Декември 2019 | 16:40
0 коментара
Култура

Всеки ден до края на годината в община Благоевград ще се има концерти, изложби, детски утра, куклени спектакли, благотворителни базари – всички те са включени в Коледния фестивал, организиран от общинската управа.

Ето някои от по-важните събития, включени в календара на Фестивала: запалването на светлините на Коледната елха ще бъде на 5 декември, на 17 декември ще изберем „Спортист на годината“, коледният благотворителен базар „Добрият дарява надежда“ ще се състои от 18 до 21 декември, на 31 декември ще изпратим старата година на площада пред зала „22 септември“ и ще посрещнем Новата 2020-а, а на 5 януари е традиционният кукерски фестивал. Това стана ясно на пресконференция днес в община Благоевград. 

Тази година Коледа ще бъде под мотото ,,Коледа е! Дарявай светлина!“.

Празничната програма започва с шествие, което тръгва от сградата на Съдебна палата в 18:15ч. В 18:30 ч. на пл. ,,Г.Измирлиев“ ще започне празничния концерт с участие на много талантливи деца и младежи от Благоевград : Музикално училище “Престо“, Вокална група “Мая” към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, Школа по балет “Кроазе” към ЦЛТРДБ, Танцов клуб “Блясък”към Военен клуб Благоевград, Клуб по спортни танци “Импулс” към Военен клуб – Благоевград, Вокално студио “Фа диез”, Школа по съвременни танци към ЦЛТРДБ.

“Всички културни институции в Благоевград ще се включат със свои изяви в празничните дни тази Коледа”, каза още заместник -кметът по ,,Култура и хуманитарни дейности“-д-р. инж. В.Павлова.

,,Пощенската кутия на Дядо Коледа“ ще бъде поставена под елхата на пл. ,,Г.Измирлиев“, където децата на Благоевград ще имат възможност да споделят своите желания за мечтани подаръци с Дядо Коледа. След края на инициативата специално назначена комисия ще отвори писмата и ще отдели най-оригиналните от тях. Избраните единодушно от комисията писма ще бъдат предоставени на кмета на областния град-инж. Румен Томов, който ще сбъдне съкровените детски желания. В рамките на коледния фестивал в Благоевград ще се проведе и благотворителна кампания “Добрият дарява надежда“.

Тази година се обединяваме в помощ на 11-годишния Деян Апостолов, който има нужда от подкрепа. На всички събития от програмата за месец декември ще има кутия за дарения в помощ на Деян.

Инициативата ,,Работилницата на Дядо Коледа“ ще започне на 9 декември от 12:00ч. в Градска художествена галерия, а от 18:00ч. ще бъде поставено началото на ,,Часът на приказния разказвач“ във фоайето на Община Благоевград. На 17 декември , от 19:00ч. ,в зала ,,Скаптопара“ ще се проведе тържествена церемония по награждаване на ,,10-те най-добри спортисти на Благоевград“ за 2019г. – ,,Спортист на годината“.

Традиционният благотворителен базар с коледни символи, изработени от деца от училища и детски градини в града по време на инициативата „Работилницата на Дядо Коледа“ ще се проведе на 18, 19, 20, 21 декември 2019 година на специално обособена шатра пред Туристическия културно информационен център /зала „22-ри септември“/.

Добавете Вашия коментар

TOP