Кой отбор от какво се нуждае в последния кръг на груповата фаза

25 Юни 2018 | 17:25
0 коментара
Спорт

От днес до четвъртък ще се изиграе последният кръг на груповата фаза на Мондиал 2018, след който ще се определят всички осминафиналисти на Световното първенство в Русия. Няколко отбора вече си осигуриха участие в елиминационната фаза, докато други загубиха и теоретични шансове да продължат напред, но за повечето тимове в Русия всичко ще се реши в следващите четири дни.

Ето от какво се нуждае всеки отбор, за да стигне до осминафиналите.

Група А, понеделник от 17:00 часа: Русия - Уругвай, Саудитска Арабия - Египет: Русия и Уругвай вече си осигуриха преодоляване на груповата фаза, след като спечелиха първите си два мача. Двата тима ще определят победителя в групата в директен сблъсък днес, като равенство е достатъчно на домакините, за да завършат на първо място. Саудитска Арабия и Египет ще играят мач за своята чест.

Група В, понеделник от 21:00: Португалия - Иран, Испания - Мароко: Португалия има нужда от равенство в мача си с Иран, за да продължи напред. Иран от своя страна ще играе на осминафиналите, ако победи "мореплавателите". Испания ще си осигури осминафинал с равенство срещу Мароко, които вече отпаднаха.

Група С, вторник от 17:00: Австралия - Перу, Франция - Дания: Отборът на Франция вече се класира и има нужда от равенство срещу Дания, за да спечели групата. Равенство е достатъчно и на Дания, за да продължи към осминафиналите, а при победа над "петлите" скандинавците вземат първото място. Австралия трябва да победи Перу и да чака загуба на Дания, за да има шанс да се класира. Перу вече отпадна.

Група D, вторник от 21:00: Хърватия - Исландия, Нигерия - Аржентина: В една от най-завързаните групи Хърватия вече се класира за осминафиналите и почти сигурно ще завърши на първо място. Нигерия ще се класира с победа срещу Аржентина или с равенство, ако Исландия не победи Хърватия. За да се класира, Аржентина задължително трябва да победи Нигерия и да се надява Исландия да не победи Хърватия. Двукратните световни шампиони могат да продължат и при победа на Исландия, но трябва подобрят головата разлика на "викингите". Исландците трябва да победят Хърватия с два гол и да се надяват Нигерия да не победи Аржентина. Головата разлика на Нигерия (0), Исландия (-2) и Аржентина (-3) може да се окаже решаваща. 

Група Е, сряда от 21:00: Бразилия - Сърбия, Швейцария - Коста Рика: Бразилия ще се класира за осминафиналите с равенство срещу Сърбия, но се нуждае от победа, за да си осигури първото място. Сърбия ще продължи напред с победа над Бразилия или равенство, ако Швейцария загуби от Коста Рика с два или повече гола разлика. Швейцария ще се класира напред с равенство срещу тима на Коста Рика, който вече отпадна.

Група F, сряда от 17:00: Германия - Южна Корея, Швеция - Мексико: В тази група и четирите отбора имат шансове за осминафиналите. Мексико има нужда от точка срещу Швеция, за да се класира и да спечели групата. Германия трябва да постигне по-добър резултат срещу Южна Корея, от този, който Швеция ще постигне срещу Мексико, за да се класира. Съответно шведите трябва да подобрят резултата на Германия, за да играят на осминафиналите. Южна Корея също има шанс да прескочи групата, въпреки че загуби първите си два мача. Азиатците трябва да победят Германия и да чакат успех на Мексико над Швеция, като тогава ще бъде определяща головата разлика. 

Група G, четвъртък от 21:00: Англия - Белгия, Тунис - Панама: Англия и Белгия се класираха за осминафиналите след победи в първите си два мача. Двата тима ще определят победителя в групата в директен сблъсък, като любопитното е, че заради абсолютно еднаквата им голова разлика (8-2), ако запишат равенство, предимство ще има тимът с по-малко картони, като за момента "трите лъва" имат два, а "червените дяволи" - три. Панама и Тунис вече отпаднаха.

Група Н, четвъртък от 17:00: Япония - Полша, Колумбия - Сенегал: Последната група също е завързана. Япония се нужда от равенство срещу Полша, за да продължи напред. Сенегал също може да прескочи групата с равенство срещу Колумбия. Колумбия ще се класира с победа над Сенегал, а при равенство ще трябва да се надява на победа на Полша над Япония. Полша отпадна от Световното първенство след две загуби. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP