КНСБ: 2,2 млн. българи живеят с доход до 321 лв. на месец

02 Август 2018 | 08:27
0 коментара
Общество

30% от домакинствата в България са с общ доход на лице до 321 лв. месечно. Това са близо 2 милиона и 200 хиляди души. Това сочат данните на института за социални и синдикални изследвания към КНСБ, които предстои да бъдат представени днес, съобщи БНР.

Според тях над 30% от домакинствата в България са с общ доход на лице до 321 лева на месец. Изчисленията на синдикалните експерти в редица области на страната като Благоевград, Видин и Кюстендил показват, че средните заплати са едва около 50% от необходимия размер на издръжката на живота.

Същевременно омбудсманът Мая Маолова ще отчете резултатите след влезлите в сила законодателни промени от началото на тази година, които трябва да гарантират изплащането на работните заплати при фалит на работодателя и колко са парите, изплатени от Фонда за гарантиране на вземанията на работниците и служителите.

Общественият защитник ще представи и данни за жалбите срещу администрацията, за нарушени потребителски и социални права, както и правото на здравеопазване и образование. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP