Кметът Томов иска промяна в режима за инвалиди в "Синя зона"

13 Април 2021 | 10:25
1 коментара
Общество

Да се промени ограничението от 3 часа за паркиране в „синя зона“ на инвалиди, като времето се удължи на 5 часа, това предложи вчера кметът на Благоевград инж. Румен Томов с писмо до ОбС – Благоевград. Това става след сигнал  на „Струма“, че служители на общинската фирма „Паркинги и гаражи“ слагат скоби на автомобили на инвалиди, паркирани на обозначените за това паркоместа в „синя зона”, и налагат глоби с мотив, че е просрочено максималното време от 3 часа.

В края на януари по предложение на градоначалника общинските съветници гласуваха промени в Наредбата за опазване на общинската собственост и охрана на обществения ред в общината, сред които и въпросното ограничение до 3 часа за паркиране в „синя зона” на всички автомобили, в това число и на инвалиди на обозначените със знак места.

Безплатно обаче остава правото да оставят колите си, където поискат в „синя зона“ в Благоевград и за колкото време искат, само за общинските съветници и за кметовете на населени места.

Скандалът с глобите за инвалиди гръмна, след като читатели сигнализираха в „Струма”, че без да бъдат предупредени за новото ограничение до 3 ч. паркиране в „синя зона”, им слагат скоби на автомобилите.

От общината заявиха, че без да е отразена промяната за 3 часа ограничение върху знаците, което е задължително, управителят на „Паркинги и гаражи“ Васил Атанасов разпоредил преди десетина дни да започне санкциониране. Как стюардите засичат времето от 3 часа, не е ясно, защото не се издава никакъв документ на шофьорите на коли с инвалиден талон, от който да е видно кога започва да тече този срок.

По разпореждане на кмета инж. Р. Томов от „Паркинги и гаражи“ няма да налагат санкции на инвалидите, паркирали на обозначените за тях места, докато не бъде урегулирано как да става отчитането на времето на престоя.

Добавени коментари

Aнгел публикува:
13 Април 2021 | 22:03
Алооуу, пиринско, научете се да пишете грамотно! Нямате статия без грешки! Смешковци!

Добавете Вашия коментар

TOP