Кметът на община Петрич Д. Бръчков сигнализира прокуратурата за откраднати документи от бивши служители с цел замитане на следите и компроматна война

13 Март 2016 | 21:35
0 коментара
Общество
Кметът на община Петрич Д. Бръчков сигнализира прокуратурата за откраднати документи от бивши служители с цел замитане на следите и компроматна война

Тази седмица кметът Д. Бръчков се отчита за началото на управлението си Община Петрич и сигнализира прокуратурата за откраднати документи от бивши служители с цел замитане на следите и компроматна война.

Община Петрич подготвя сигнал до прокуратурата за открадната от бивши и настоящи служители документация по възложени и изпълнени поръчки на общината. Изчезването на папки с документи е засечено при ежедневните справки по различни изпълнени и недовършени обекти.

Основната липса на документи е от отдел „ТСУ и С” на Общинска администрация. От екипа на кмета Димитър Бръчков са стигнали до извода, че в дните преди встъпването му в длъжност, служители, верни на предишния кмет Вельо Илиев, са изнесли сериозно количество документи. Документация и информация е изнасяна в папки или на флашки през периода от 2 ноември до 12 ноември, когато Бръчков положи кметска клетва.

Една от целите на изнасянето на документи и информация е те да бъдат използвани в предприетата от бившите управници реваншистка компроматна война. Другата цел е заличаването на следите на извършваните нарушения и далавери, заради които се влиза зад решетките.

„Ясно е, че нашите предшественици в управлението искат да саботират работата ни –моята и на моя екип. за тяхно голямо огорчение ние работим. Успяхме да свършим много неща, въпреки проблемите и тежкото наследство, което заварихме в общината. Отчетът ми за първите 100 дни управление е готов отдавна, и тази седмица ще го представя пред жителите на общината”, каза кметът Димитър Бръчков.

Откраднати са документи за обекти и по направления, където самите верни на Вельо Илиев служители са потънали в нарушения до гуша, които ги правят уязвими за правораздавателните органи. Предмет на посегателство са и договори, подписвани от самия Вельо Илиев. Сръчните „крадци” са забравили едно основно свойство на документа: той остава следа на най-неочаквани места, в най-неочаквани институции. И рано или късно дори откраднатите документи ще донесат главоболия и на тези, които са ги изготвили, и на тези, които са ги откраднали. Обектите, документация от които е изнесена, могат свободно да се проследят по платените поръчкови публикации, които са част от компроматната война на лъжите на Вельо Илиев. Вече имаше публикации за депото за твърди битови отпадъци до Ръждак, и за спортната зала в Петрич (автор – острието на тази война, бившия главен инженер Петя Кънчева, която сега работи в „Авалон”). Следвайки тази логика, може да се предположи, че много скоро предстои платена публикация отново за депото в Ръждак.

Компроматната война е платена от близки до бившия кмет фирми. Техният интерес претърпя сериозен удар в резултат на загубата на изборите от Вельо Илиев. Войната цели да се саботира новото управление на общината, и да оправдае вината на Илиев за 16 годишното му управление. Истината за това управление предстои да излезе съвсем скоро. Проверките на работата на бившите управляващи по отдели са пред приключване. Истината ще бъде подкрепена с факти и документи, които ще бъдат изпратени до правораздавателните институции.

Добавете Вашия коментар

TOP