Кметът на Кресна Николай Георгиев подари красиво пътешествие за абитуриентите от СУ „Св. Паисий Хилендарски“

19 Май 2017 | 10:17
4 коментара
Общество

Краят на април и началото на май се превърнаха в красиво пътешествие за абитуриентите от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Кресна. На 30 април и 1 май кметът на града, г-н Николай Георгиев, подари на учениците екскурзия на Дойранското езеро.

Хотел „Романтик“ в Стар Дойран подслони българските матуранти (от македонски - абитуриенти), а те побързаха да обходят улиците на красивия град. След разходките по центъра и крайбрежната улица, младежите стартираха подготовка за вечерта, която се превърна в своеобразен мини бал.

   На масата се подреждаха блюдо след блюдо, живата музика свиреше вдъхновено, а зрелостниците показаха уменията си да танцуват български народни танци. На вечерята присъстваше и кмета на Валандово - Николче Чурлиновски, който си поговори с абитуриентите, директорката на училището в Кресна - г-жа Златка Яневска и кмета на Кресна за бъдещето на българските и македонските младежи, както и за състоянието на училищата и обучителните системи. Градоначалникът на Валандово покани всички на музикалния фестивал, който се провежда ежегодно в поверения му град. Освен тази покана той отправи и друга – през втория ден от пътуването си до Македония да посетят Валандово.

На следващата сутрин българската група се отправи към Валандово, където посети  залата, в която се провежда Валандовският Фолк фест, а след това  всички седнаха на кратка почерпка в комплекс сред зеленината на града. Преди да се приберат в родината си, учениците се разходиха из Ново село, разгледаха местните магазини и гостилници.

Екскурзията бе реализирана изцяло с лични средства на кмета на община Кресна г-н Николай Георгиев. В отговор на щедрия жест, учениците написаха мило благодарствено писмо, адресирано до градоначалника.

  

 

    Уважаеми г-н Кмете,

    Ние, учениците от дванайсети клас, както и ръководството на училището, сме поласкани от подаръка, който ни направихте. Екскурзията до това красиво място - Дойран беше за нас невероятно изживяване. Благодарни сме за жеста и много радостни, че станахте част от предбалното ни тържество край езерото. Не знаем за друг кмет, който да се грижи така за младежта на общината си, както Вие го правите.

   Напомняме Ви и, че предстои нашият абитуриентски бал, на който също Ви очакваме!

                                                С уважение и признателност,Випуск 2017

Добавени коментари

Знаещ публикува:
19 Май 2017 | 22:26
Децата не ги интересува мнението на никой. Те са получили прекрасен подарък и са изкарали незабравима вечер. А това е важното. Коментарите са излишни. Да им пожелаем успех и късмет! И нека има повече такива кметове.
До някой публикува:
19 Май 2017 | 22:18
Няма злоба.Съседната територия не е обект на туристически интерес за нормалните хора. Но политически тези там не броят българите за хора.А нашите "политици" напъват като гладни на ср.не...
Някой публикува:
19 Май 2017 | 19:20
Човешката злоба е безпределна... А Вие, господин питащ, запитахме ли се колко кметове в страната са отвели изцяло за своя сметка дванадесетокласниците от своя град на екскурзия, подарявайки им още една абитуриентска вечер? Това е същественият въпрос. Въпросът ми е риторичен.
Питащ публикува:
19 Май 2017 | 13:37
Уважаеми господин кмете, поинтересувахте ли се от колегите си от други общини КОЛКО МАТУРАНТИ от БЮРМ са дошли да празнуват дипломирането си в България?Ще чакаме отговор в сайта Е-79, за да разберем какво е това патриотизъм и как се възпитава у младите.

Добавете Вашия коментар

TOP