Кметът на Благоевград Румен Томов уволни гл. арх. В. Тинчев заради ниска оценка при атестация

05 Януари 2021 | 17:53
1 коментара
Общество

Главният архитект на Благоевград Васил Тинчев е освободен от длъжност. Заповедта за прекратяване на трудовите му взаимоотношения е връчена току-що, а мотивът е получена ниска оценка при направената му атестация за справяне със служебните задължения.

На 11 юни 2020г кметът инж. Румен Томов стартира дисциплинарно производство срещу  Васил Тинчев ,  което временно бе замразено , след като дни по-късно главният архитект на община Благоевград се разболя от ковид-19 и бе приет с пневмония в болница. Възстановяването му продължи дълго, като се наложи да ползва и отпуск за лечение в санаториум . В първия работен ден на 2021г арх. Тинчев се върна в кабинета си, където бе посрещнат с разпореждане да даде писмени обяснения  за забавянето на преписки. Вчера бе свикан дисциплинарен съвет, който му е наложил наказание „Забележка“ . От общината информираха, че заради неизпълнение на служебни задължения като пропускане на срокове, забавяне на преписки, неспазване на работно време оценката от годишната му атестация е най- ниската – петица,   което означава , че справянето му с работата е неприемливо.. В 16 часа гл. арх. В. Тинчев бе изслушан от кмета Томов, а преди минути му е връчена заповед за прекратяване на трудовите правоотношения без предизвестие.

Припомняме, че това е второто отстраняване на гл. арх. В. Тинчев от поста. През февруари 2019г той бе дисциплинарно уволнен от тогавашния кмет Атанас Камбитов. Гл. архитект обжалва в съда уволнението си, спечели делото и бе възстановен на работа през ноември 2019г. Второто му отстраняване от поста е само месец преди В. Тинчев да навърши години за пенсия. в.Струма

Добавени коментари

гражданин публикува:
05 Януари 2021 | 19:46
Тази твар се обогати и при Неделчо и при Томов. Хем заплата, хем осигуровки, трудовия стаж върви, шапка на тояга. Но тази тояга трябваше да го смачка от бой, защото не работеше за гражданите, а за интересите на силните. Колко дребно толкова алчно същество! Но да признаем той не е виновен за престъпното си поведение, а тези който му позволиха да злоупотребява и трови живота на хората. Как ли ще реагират тези, които съсипа. Боклук!

Добавете Вашия коментар

TOP