Кметът на Благоевград Румен Томов дарява заплатата си за март в дарителската сметка

18 Март 2020 | 17:10
2 коментара
Бизнес

„От разговор с директора на МБАЛ – Благоевград стана ясно, че при необходимост имат готовност да се изолират още две отделения. В Тубдиспансера в една от сградите пациентите ще бъдат преместени и от понеделник там започваме да инсталираме апаратура за въздух, вакуум и кислород на всяко едно от 15-те легла. Работим усилено, за да сме подготвени. Дано само да направим ремонт на болницата, без да я ползваме“ – това заяви в интервю за Радио Благоевград кметът на община Благоевград Румен Томов.

 От утре, 19 март, отпада „синята зона“. Продължава дезинфекцията на улици, спирки и обществени площи. Поръчани са дезинфекционни материали. Вече са налични и маски – днес 500, утре 1000, в петък още толкова. Те са предназначени за общинската администрация, „Социален патронаж“, детските млечни кухни, за социално слабите граждани. Изпратена е заявка и до Националния кризисен щаб за 50 защитни облекла за служителите, които посещават домовете на възрастни и самотно живеещи граждани.

 „Открита е дарителска сметка, която е публикувана на сайта на Община Благоевград. Хората роптаят, че искаме пари, но в криза тези които имат възможност могат да помогнат, като дарението може да стане и чрез онлайн банкиране.  Във вашия ефир обявявам, че моята заплата за март ще отиде в тази дарителска сметка. Знаете, че финансово общината не е много добре“ – каза още кметът Томов.

Оперативният кризисен щаб в община Благоевград работи всеки ден от 8 до 20 часа.

 Телефонът за връзка с щаба е 073/88 44 61, включително събота и неделя. Той е за връзка на възрастни, трудно подвижни и самотно живеещи граждани за закупуване на лекарства и хранителни продукти./БНР/

Добавени коментари

Евалация публикува:
18 Март 2020 | 22:11
Респект !! Браво Кмете !
!!! публикува:
18 Март 2020 | 17:47
Адмирации!

Добавете Вашия коментар

TOP