Кметът на Банско се срещна с посланика на Република Сърбия

07 Февруари 2020 | 13:49
2 коментара
Политика

Днес, кметът на Община Банско Иван Кадев се срещна с посланика на Република Сърбия доц.д-р Желко Йович.

Разговорът е по инициатива на дипломата, който се намира в Банско за кратка зимна ваканция.

На срещата между Иван Кадев и Н.Пр. Желко Йович бяха установени лични приятелски отношения, които предстои да се разширят в бъдещо сътрудничество в областта туризма, културата и спорта между Община Банско и Република Сърбия чрез посредничеството на дипломатическата мисия в София. 

Иван Кадев сподели, че сръбските туристи са сред най-многобройните гости от съседните държави, които предпочитат Банско за отдих и туризъм и затова активното взаимодействие със сръбското представителство в България е особено важно за туристическия бранш.

 „Радващо е, че броят на туристите от Сърбия се увеличава не само през зимата, но и през летните месеци. Тази тенденция трябва да се запази”, заяви той. От своя страна, Н.Пр. Желко Йович акцентира върху значението на развитието на добрите отношения между двете съседни страни и прикани съгражданите ни да посещават туристическите дестинации в Сърбия.

Предстои след тази среща да бъдат проведени и работни разговори за установяване на отношения между ръководството на Община Банско и сръбското посолство, скоро ще последва работна, на която ще се изработи програма за сътрудничество.

Добавени коментари

Гражданин публикува:
09 Февруари 2020 | 00:06
Голем праз!Който и да беше кмета щеше да го посрещне.
Аз съм бурята! публикува:
07 Февруари 2020 | 14:03
ШАСЕМРЕОТСМЕХ!

Добавете Вашия коментар

TOP