Кметът на Банско Георги Икономов се включи в инициатива по засаждане на дръвчета в планинската община

31 Март 2017 | 21:54
3 коментара
Общество

Във връзка със започващата Седмица на гората от 1 до 9 април, кметът на Банско, Георги Икономов, и неговият заместник – Александър Мацурев, взеха участие в засаждането на 20 броя планински ясен. Фиданките са собствено производство, отгледани от озеленителите към администрацията.

По протежение на улиците „Иконом Чучулайн” и „Глазне” бяха засадени още 10 броя иглолистни дръвчета, от които 5 смърча и 5 броя ела. „Иглолистните видове са разположени по улица „Глазне” с перспективата след години, през зимните месеци, покрай реката да се получи красива иглолистна ивица” заяви Икономов.

Облагородяването на незалесени градски терени се прави за подобряване на цялостния ландшафтен облик на града с видове, типични за климатичните условия на района. До края на месец април се предвижда да бъдат засадени още 50 броя липи и брези. В инициативата се включиха още служители от отделите „Озеленяване”, „ТСУ” и „Общинска собственост, земеделие и гори”.

Добавени коментари

Гошо публикува:
01 Април 2017 | 15:59
Дееба и Икономовата мърша долна дееба той сади дръвчета заедно с тоо смешник Мацурев.Умрех от смех нема таков цирк.Мама ви деееба и пумярите мръсни не накрадохте се един живот.
Банско публикува:
01 Април 2017 | 10:18
Дееба и грозните мърши,тоо Икономовия боклук и крадец не е ле умрел още?Време му е на него и плешивия депутат да излитат към Бобов Дол,там ги чакат.
Доктор публикува:
01 Април 2017 | 09:28
Че дойде време от ръцете да не им изпада тая лопата!!!

Добавете Вашия коментар

TOP