Кметът на Банско Георги Икономов обяви: Ще се кандидатирам за трети мандат

28 Януари 2019 | 17:10
22 коментара
Политика

- Г-н Икономов, каква е оценката Ви за изминалата 2018 година?

- Трудна и успешна. В работата винаги има предизвикателства, важно е как ги преодоляваме. Положителната оценка не е само моя, което е дори по-важно. При петте ми срещи с гражданите на Банско, ясно пролича тяхното отношение към постигнатото. Постарах се да им представя в цялост реализацията на завършените проекти, на активните в момента и на тези, които предстоят.

Исках да чуя мнението им лично, да съм сигурен, че посоката, в която вървим като град и община, е правилната и според тях. Признавам, че тези разговори бяха полезни за мен и екипа ми. Предстои да организираме такива и с гражданите на Добринище. 

- Разговорите за бъдещето на града знак ли СА, че се готвите за трети мандат? 

Още при първото си явяване на избори за кмет заявих, че за мен не властта е цел, а  доброто на Банско и общината. Говоря с хората на Банско и с бизнеса за случващото се, за планираната 2019 г., но и за по-дългосрочните проекти, защото не възнамерявам да оставям работата си несвършена. След 7 години като градоначалник доказах на всички, надявям се, че действията на парче, кампанийността и стихийността не са моят стил на управление. Аз съм традиционалист, поставям си дългосрочни цели и ги следвам стъпка по стъпка. Кандидатирането ми за трети мандат е естествен и логичен отговор на оценката за досегашната ми работа.

- Съвсем скоро Цветан Цветанов изрази ясно и еднозначно подкрепата на ръководството на ГЕРБ към Вас. Как се отнасяте към едно такова признание за успехите си?

- Благодаря им. Но не се главозамайвам. Истинското признание за успеха на един кмет  е това на гражданите. То преминава през конкретни дела, а не през празни приказки.

- Какво най-много Ви радва от постигнатото?

- Все по-привлекателната градска среда, утвърждаването на Банско като лятна туристическа дестинация, възможността да продължим с помощта и подкрепата на Българското правителство. Бях изключително щастлив, съвсем по човешки, при първата копка на новата детска градина, както и при окончателното приключване на проекта "Улица Гоце Делчев" и втория етап на ул. "Пирин". Сега обаче, се вълнувам от това, което ни очаква - продължението на работата по ул. “Пирин”, новия облик на градския парк с възстановяването на езерото, реализирането на представения цялостенплан за промяна при река Глазне, големия брой нови, за разширение или ремонт пътни артерии в Банско и Добринище. Новият облик на Община Банско е това, което намирам за съществено и за което ежедневно работим. 

- Има ли нещо, което да Ви носи неудовлетвореност и за което съжалявате?

-  Ще бъда кратък, защото моето мнение е публично известно - сагата "Ски-зона Банско"!

-  Г-н Икономов, да Ви попитам директно - ще се кандидатирате ли на предстоящите през есента на 2019 г, избори за кмет на Община Банско?

- Да, и намирам това за естествено и очаквано от моите съграждани. Надграждането трябва да продължи./Банско днес/

Добавени коментари

Стефче-е-е, публикува:
31 Март 2019 | 15:21
Ами като не си от Банско,защо не дойдеш да живееш тука,та да си заобичаш кмета още повече?Та си го гушкай,цункай...и каквото още си пожелаеш!А той е добър - няма да ти откаже.Нищо,че "не си" от ГЕРБ!А за това "как не се е намерил един да напише нещо хубаво за кмета" - сама си направи извода!И какво от това? Щом е от герб пак него "ще изберем". Сигурна да си!Даже вече е избран!
Стефка Стойкова публикува:
04 Февруари 2019 | 07:44
ЕЙ господа толкова сте черногледи,как един не се намери да каже нещо добро за кмета.Аз не съм от Банско ,но имам имот там и това което забелязвам през времето което прекарвам там,а то е лятото мога да кажа ,че имате един прекрасен кмет.1 Чистотата по улиците е на ниво,като редовно се изхвърля боклука.2.Провежданите театрални дни с цени достъпни до всеки.3. Концертите удовлетворяващи и най изисканият вкус.4 Преустройството на ул.,,Пирин'' довършването на ул. Г.Делчев и още и още мога да изброявам. ДОБЪР КМЕТ ИМАТЕ И СИ ГО ПРЕИЗБЕРЕТЕ! Не съм от ,,герб''
Кьорав та сакат! публикува:
30 Януари 2019 | 18:56
Ей "НАБЛЮДАТЕЛЮ" Като си толкова наблюдателен наблюдаваш ле как са почистени улиците на Банско?Какво го лижеш по мъдете тоа долен Монтофонец да ме еба мачата и говедото лакомо и гадно!
Съгражданин публикува:
29 Януари 2019 | 23:37
Кога е спряло надграждането на Банско бе,ИДИОТ??? Само ти ли надграждаш или САМО ТИ СЕ ХВАЛИШ?! За какво си избран-за да крадеш ДДС,да си строиш къща,да гониш чужди жени,да взимаш по 10 процента от обществените поръчки,да се хвалиш от сутрин до вечер пред всички медии колко си велик...и простолюдието да ти вярва и ръкопляска,за да разчита на твоите трохи! МЕРЗАВЕЦ!!!
Избирател публикува:
29 Януари 2019 | 17:06
Кажи как си направи такава къща ? Колко пари открадна ,? Кажи за дутката колко поръчки спечели и какъв си му ти на него ? Продажник , рекетьор, боклук. Очаквай телевизията скоро при теб
Кука публикува:
29 Януари 2019 | 16:45
По хубав, по кадърен и по умен няма да намерите. По хубав защото разби едно семейство с гъзърлък си. По кадърен защото може и той да лиже и да прави свирки на гробарите (въпреки че мечтата му за още малко секна с лифта) и по умен защото си е научил как се ,,печелят,, избори (с лъжи). Колкото и да скачате - Той е.
Подкрепа публикува:
29 Януари 2019 | 15:28
Там е жалкото,че няма алтернатива на Икономов!Това значи не само застой,но и движение НАЗАД!Е сигурен съм,че някой ще се "осмели" да изкара кандидат като например чух,че "Сдружение за община Банско" ще противопостави на Икономов Димитър Юлев.И какво значи това?Дори и да спечели? Стъпка напред или стъпка назад?Вие кажете.А като не спечели ще "плеснат с ръце и ще се прегърнат". И всичко тръгва по старо му...Там е трагедията за Банско.
Страничен наблюдател публикува:
29 Януари 2019 | 14:08
Точно там е белята!ЧЕ НЯМА АЛТЕРНАТИВА НА ИКОНОМОВ! И вместо Банско да върви напред и нагоре-ще върви назад и надолу!Затъваме от ден на ден с Монтофонско управление!С имитация на "мъдро" ръководство,доколкото може да е такова!Резултатите са видими!
НАБЛЮДАТЕЛ публикува:
29 Януари 2019 | 11:23
ВИЖДАМ, ЧЕ ВЕЧЕ СЕ ВЪЛНУВАТЕ, НО РАЗБЕРЕТЕ ВСИЧКИ Т.Н. ОПОНЕНТИ НА КМЕТА- ДОТАМ СТЕ СЕ ДКАРАЛИ ОТ ЛУТАНЕ, НЕЗНАНИЕ И НЕМОЖЕНЕ ДА СЕ ОПРЕДЕЛИТЕ КЪДЕ ДА ЗАСТАНЕТЕ И КАКВО ИСКАТЕ, ЧЕ НА ПРАКТИКА Г-Н ИКОНОМПВ НА ТОЗИ ЕТАП НЯМА АЛТЕРНАТИВА. Т.Е. НЯМАТЕ ПОДГОТВЕНИ ХОРА ДРАГИ...ОСТАНАЛИ ИГРАЧИ.
Велик е нашият войник! публикува:
29 Януари 2019 | 11:08
А как се става велик? Като отстраниш другите "велики"около себе си.За да не ти дишат във врата. А и по-лесно се дели на "едно".Така се прави."Назначи" си т.е. "избра" си една невзрачна личност за депутат и какво повече? Може ли някой от сегашното управление в общината да му противостои? Кой? Или пък от общинския съвет? НЕ! Никой! Направете сметка колко има доверие на "банскалии",след като и Главният му личен ласкател е от София! Сега си готви още едно обкръжаващо го "величие".Най-сетне ще има признание и за Владо Бегов като го направи Главен секретар на община Банско.Така ще затвори кръгът около себе си - с густунци,кременци,обидимци..."всички от Банско".Вече е засвидетелствувана и подкрепата на централното ръководство на ГЕРБ,които както се изказаха "стоят С твърдо" зад Икономов!!!Да видим!
"Знаещ","кадърен"... публикува:
29 Януари 2019 | 09:17
Доказа се като знаещ и кадърен да КРАДЕ, ЛЪЖЕ И БАЛАМОСВА с помощта на гъзолизци.А кой краде и е съден за кражба на ДДС? Ето-кадърен,знаещ и можещ!
Да,да! публикува:
29 Януари 2019 | 09:11
Точно за това,че банскалии са умни и креативни люде ТЕ НЕ ГО ИСКАТ!Вярно е и още нещо:банскалии останаха малко,напълни се с преоданци,циганската махала също е купена.Така че с манипулации ще го изберат селата и махалата.Да им е честито!
Да публикува:
29 Януари 2019 | 08:36
Достоен! направи с Банско това, което другите преди него не успяха за 30 години! Знаещ, можещ,кадърен! Той заслужава да бъде преизбран за трети мандат и ще бъде! Банскалии са умни и креативни хора и оценяват, това което е направено и ще са направи! Успех!
Шан ман публикува:
28 Януари 2019 | 23:57
Тука всичките сте мтого силни ,ама пред общината да стачкувате ви няма никакви
Коки публикува:
28 Януари 2019 | 20:13
Вие сте откачени ако па изберете тоо не ормалник като го вида все едно гледам разплескани говно
Дддд публикува:
28 Януари 2019 | 19:58
Кметът успешно се раздели с много лоши хора и неудачни съветници в лицето на предишния председател на общинския съвет и една зам. кметица. Сигурно има какво още да се желае, но на практика той няма застрашаваща конкуренция. Особено в лицето на БСП, чийто общински председател успя да унищожи и малкото, което беше останало. Успех!
Dine публикува:
28 Януари 2019 | 19:57
Крадец махай се нема кой вече да те избере расипа ни градо.Виж кви са улиците бе пумяр долен не можем да одим по них.Кой да те избира тебе като не ча да те видаа само 10-човека покрай тебе дека ти лижат газо.
Светлозар публикува:
28 Януари 2019 | 18:46
Редовните мангали налазиха и тази тема. Едни и същи бели мангали пишат навсякъде
@@@ публикува:
28 Януари 2019 | 18:16
Е ДА ДЕ, АМА КОЙ ЩЕ МУ ИЗЛЕЗЕ НА СРЕЩА НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ. ТОЙ ЩЕ БЪДЕ СЛЕДВАЩИЯ КМЕТ.
Бони публикува:
28 Януари 2019 | 18:15
Пумяр нещастен,крадец и рекетьор,боклук това си ти!Как нямаш и капка срам лайно гадно.Тоя път няма да те огрее,няма кой да смени бюлетините кръвопиецо
Кон Боб Яде Ли публикува:
28 Януари 2019 | 17:29
Абе човеко, стиснал си кокала и не пускаш... Бегай си в Италия, изчерпа се вече. Надграждал бил, даде 2 стинки на Банско, крадне 1. Ай сиктир.
ИЗБИРАТЕЛ: публикува:
28 Януари 2019 | 17:20
глупак!

Добавете Вашия коментар

TOP