Кметът Красимир Герчев: Разлог става все по -притегателна дестинация за туристите

15 Януари 2020 | 15:44
2 коментара
Бизнес

Кметът на Община Разлог, инж. Красимир Герчев бе домакин на срещата с министъра на туризма Николина Ангелкова.

На срещата присъстваха Областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС-Разлог д- р Мария Копанарова, д-р Емил Тончев – народен представител, кметове на населени места, хотелиери, общински съветници, гости и жители на града.

Инж. Красимир Герчев отчете сериозна позиция на Община Разлог в сектора на туризма, като отбеляза, че за миналата година, нощувките на територията на общината са били над 376 хил., което реално представлява ръст от 16 % и това е значително увеличение спрямо предходните две години. На срещата бяха зададени много въпроси от хотелиерите на министър Ангелкова, както и на кмета.

"Важна задача е да изградим система от отношения между различните министерства на правителството, да се синхронизира работата на министерството на туризма и регионите. Туризмът не е отделна индустрия, а съвкупност на компоненти от различни области. Например основната инфраструктура изисква по-нататъшно развитие. Важно е създаването на кадри, подготвени за работа в отрасъла. Търсенето на туристически услуги може да се удвои, ако има качествено предлагане", коментира още инж. Красимир Герчев. Община Разлог е способна да формира туристически продукт, който да задоволи всякакви заявки.

Министър Ангелкова благодари за подкрепата към сектора на правителството и местната власт и за добрите резултати през изтеклата 2019-та. Тя очерта добри перспективи и за развитието на специализираните видове услуги, визирайки балнео- и СПА, които са от голямо значение за тази част на България. В това отношение Разложкият край и особено обектите в село Баня имат своя чувствителен принос като целогодишни центрове за здравен туризъм.

Добавени коментари

Разлог публикува:
16 Януари 2020 | 07:19
Както да върти и усуква Герчев Разлог потъва е
Да,ама друг път! публикува:
15 Януари 2020 | 16:00
Какъв Разлог,какъв чауш?! Ако не ви е с.Баня с минералните извори в Разлог ще имате туристи,ама друг път!Ще си почиват в с. Баня,ще си карат ски,където си искат,ще се плакнат в минерална вода и ще идват в Разлог да гледат сеир само на "Старчевата".

Добавете Вашия коментар

TOP