Кметът Икономов преряза лентата на реновирания салон в ПГЕЕ Банско

26 Юни 2019 | 15:21
1 коментара
Бизнес

Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско ще се радва на нов физкултурен салон.

Ремонтът е осъществен с осигурени от инвестиционната програма на Министерството на образованието и науката средства и включва подмяна на спортната настилка, боядисване на стените и доставка на конвектори за отопление.

Официалното откриване, на което специални гости бяха кметът на Община Банско, Началникът на Регионалното управление на образованието - Благоевград, Ивайло Златанов, директори и учители, започна с освещаване и благослов от отец Георги Касапинов. Развълнувана от резултата на успешния проект, директор Tодорова разказа историята на салона от "катакомбите", до превръщането му в модерно спортно съоръжение и благодари на Икономов за изключителното му съдействие то да стане факт.

Градоначалникът честити на учениците и техния преподавател по физическо възпитание - Георги Бистрин, новата зала и сподели, че по важност поставя спорта наравно с учението. Не пропусна да изброи ценните за страната ни спортисти, Катрин Гемкова, Благой Тодев, Благовест Стоянов, Георги Ергин, Костадин Каферинов и още много други възпитаници на тази гимназия и изтъкна, че нищо не е по-важно от личния пример, който вдъхновява.

С ведро чувство за хумор, Икономов подари на учениците пълен пакет с огромни бонбонени топки, и се пошегува, че само те са здравословни за употреба в залата. За финал, Сашка Тодорова, Георги Икономов и Ивайло Златанов срязаха заедно лентата, а залата се заглуши от радостни аплодисменти. Съвсем естествено присъстващите извиха хоро, за да пробват новата настилката на красивия, светъл и просторен салон.

Добавени коментари

Пфф публикува:
26 Юни 2019 | 19:58
Боклук от класа,крадец и рекетьор,алчен мръсник.До сега,по-мръсен,и долен кмет на тоя град не е имало!Гражданите на Банско трябва да се събудят от тая тъпа летаргия,и да направят нещо.Иначе Банско загива,ако тоя изедник продължи да царува.Вън боклука Икономов,прокуратурата да се сезира веднага!

Добавете Вашия коментар

TOP