Кметът Ат. Камбитов: В Бюджет 2019 не е заложено увеличение на местните данъци и такси

10 Януари 2019 | 18:55
1 коментара
Бизнес

Направили сме регистър на незаконните постройки в общината, при подобряване на времето започваме събарянето им. Това каза кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов по време на обществено обсъждане на проекта за бюджета  и инвестиционната програма на общината за 2019 година по повод на въпрос от граждани – дали и кога ще започне тяхното събаряне, информира Радио „Фокус” – Пирин. 

„Ще го правим по критерии – къде са най-опасни и къде са изградени на най-неподходящо място”, каза още д-р Атанас Камбитов.

Той отговори и на много други въпроси, свързани с това дали ще бъдат ремонтирани определени улици в града; за изграждане на детски площадки и спортни съоръжение и други.

„Постарахме се в представянето да бъдем максимално всеобхватни. Нямаме претенции, че сме обхванали всичко, затова са обществените обсъждания. В крайния вид на бюджета ще има промени, защото в инвестиционна програма сме планирали дейности на стойност 19 млн. лв., но едва ли ще успеем да изпълним всичко”, добави д-р Атанас Камбитов.

Кметът на Благоевград подчерта, че в Бюджета за 2019 година няма да има увеличение на местните данъци и такси, а дори за няколко МПС-та ща има намаление.

Добавени коментари

Месомелачка публикува:
10 Януари 2019 | 19:57
Hambyrgeberski ne triii kumentarite

Добавете Вашия коментар

TOP