Като в Братчета на Гаврош! Мария от Благоевград легна на главната улица в града с надежда да изкара някой лев!

23 Декември 2017 | 18:15
0 коментара
Общество

"Бедни сме, искам да помогна на майка си с каквото мога", казва детето.

8 – годишно момиченце от ромски произход ежедневно обикаля главната улица на Благоевград с надежда да припечели някой лев, видя екип на Pirinsko,com.

Малката госпожица с иначе библейското име Мария и днес, в навечерието на Бъдни вечер, не изневери на ежедневния си занаят – просията.

Пред очите на наш репортер, тя на няколко пъти неуморно пресече централната градска част на града премръзнала, молейки за милостиня  хората.

В стремежа си да изкара някоя пара, която да занесе вкъщи на майка си, Мария стигна до там, че дори легна на плочките с протегната ръка.

Пред нас, тя разказа, че живее само с майка си, която дори не знае, че рожбата и е в студа навън.

„Живея само с майка ми, нямам братя и сестри, баща също. Бедни сме и искам да и помогна с каквото мога. Ето днес изкарах три лева, дори хора ме нахраниха със закуска от баничарницата. Мама не ме пита откъде имам парите, но се смее, когато можем да си направим нещо хубаво за вечеря”, каза Мария.

Благоевградчани пък възмутено сопделиха, че в този студ навън, мястото на детето е у дома.

"Не може така, каквото и да е, то е дете. Няма вина за нищо, всеки ден го виждам, лично аз на няколко пъти му давам пари и му купувам по нещо за ядене.Хапва с такава наслада, че ме хвяща жал. Къде са институциите в този град, не виждат ли какво се сучва под носа им? Едва ли тяхната Коледа ще е студена, като ръцете на това малко дете. Отвратена съм".

Това заяви търговка в един от магазините, пред които детето стои и понякога влиза при нея за да се стопли.

Екипът на Pirinsko,com.ще продължи да следи отблизо драмата на Мария, и веднага още в първия работен ден след празниците, ще информира за случая с детето социалната служба в Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP