Каролев се опълчи на зелените за втората кабинка в Банско

05 Февруари 2015 | 08:04
0 коментара
Общество

Владимир Каролев показа снимки от опашки на туристи пред началната станция на единствения засега лифт в Банско и поиска да има нов лифт, за да няма такива гледки. Срещу него в студиото на Нова телевизия се опълчи Тома Белев с тезата, че в курортното градче официално има 18 000 места в хотели и други туристически обекти. Според него Банско е презастроено и изказа странно мнение, че новите писти ще са "презастрояване".

Двамата четоха документи и спориха около това дали Стратегията за развитие на туризма в града позволява подобна строителна дейнсот. Тома Белев посочи, че средната пълняемост на леговата база е 8% годишно и опашките могат да бъдат премахнати и по друг начин, не чрез строителство.

„Няма проблем за строителството на втори лифт”, каза Каролев, който е и съветник на министъра на икономиката. Според него, няма никаква екологична заплаха за района. „Седем правителства от десет години са проверявали строителството в Банско и не са намерили нарушения”, каза още той.

Двамата си размениха и лични обвинения в нахалство и непознаване на материята за националните паркове. Каролев каза, че Белев не познава проблемите на българските гори, а докато е бил шеф на парк „Витоша” не е ходил на най-важните туристически обекти на планината. Екологът пък посочи, че проблемите са в организацията на работата на концесионера, които предлагат само целодневни карти на туристите, а не и полудневни. "Защо зелените не залесяват унищожените от пожара горски масиви, а само пречат на бизнеса", попита съветникът на Божидар Лукарски.

Каролев призна ,че сам е "дребен" инвеститор в региона, тъй като притежава 6 апартамента в Разлог и се надява районът да се развива икономически добре, за да печели.

Добавете Вашия коментар

TOP