Каракачанов: ВМРО не е певческо дружество. Ние никога не сме позволявали някой да ни мачка

22 Ноември 2020 | 09:49
0 коментара
Политика

"Македонските правителства не са нормални правителства. Създаваха само напрежение , 28 скандали с Гърция, 28 години скандали с България.".

Така коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод "Горещият картоф" Северна Македония.

 

"Ние ясно заявихме, че условията за нашата подкрепа е договора ни от 2017 година. Въпреки че изпълнението на този договор се бавеше, ние подкрепихме членството й в НАТО, но казахме, че няма да направим този компромис за членството й в ЕС. Това се знаеше.", допълва той.

 

"Мога да нарека Заев свой приятел. Той поне е от политиците, които не са се изказвали срещу България. Следя му публичните прояви.", твърди политикът от ВМРО.

"След Георги Димитров и преди него няма политик предател, който да предаде македонската общност. Едно голяма част от населението ни , особено в София е с македонски произход.", коментира той. "Близо 30 години, винаги когато България прави нещо добро, то не се чува. А винаги , когато България поставя въпроса за общата история, за репресията на македонци с българско самосъзнание, някой да ни забива нож в гърба. Тяхната дипломация отиваше да ни злепоставя.", бесен е Каракачанов.

 

Джамбазки каза какво ще се случи на протестърите, ако пак нападнат сградата на ВМРО Каракачанов коментира и скандала с Ангел Джамбазки и протестиращите: "Преди Ангел Джамбазки да се появи на прозореца има доста предистория, която журналистите пропускате. Вижда се ясно на клиповете в мрежата, че видимо пияни протестиращи идват на самата врата и започват да блъскат, счупват прозореца. Когато има хора, които чупят и вандалстват и няма кой да те защити се защитаваш сам. Това е логиката. Ангел Джамбазки не е хвърлял бомби. В момента, в който той започва да пръска, те се разпръскват, когато полицията идва, ги загражда и напрежението утихва. Това ясно се вижда.", обяснява Каракачанов. 

 

"Няма смисъл да представяме Ангел като злодей. Той е добро момче и защитава собствеността ни. ВМРО не е певческо дружество. Ние никога не сме позволявали някой да ни мачка. Вижте в интернет, пиян председател на политическа партия също е там. Няма да споменавам имена, но това може да ви говори достатъчно, както и защо това се случи точно в нощта, преди да изявим позиция по македонския въпрос. Случайност ли е? Разсъждавам си просто...", завърши вицепремиерът. Припомняме - на 16-ти ноември имаше напрежение пред централата на ВМРО в София. Тогава протестиращи счупиха стъклото на входната врата на ВМРО. В същото време недоволните твърдят, че са били замеряни с димки и бомбички и са били заливани с вода.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP