Каракачанов: Коалицията "Обединени патриоти" не е стабилна...

19 Януари 2019 | 14:27
1 коментара
Политика

До края на януари трябва да бъде решено в какъв формат ще се явят на евроизборите партиите от коалиция "Обединени патриоти". Това каза в Казанлък лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде БНР.

 

В Казанлък военният министър обяви, че в момента коалицията "Обединени патриоти" не е стабилна, а индикатор за това дали е застрашена от разпадане ще бъдат предстоящите европейски избори.

 

"Гласуваме за самолетите, две от партиите гласуват против с несериозни аргументи. Заемам се с циганския въпрос, никаква подкрепа. Нямаше подкрепа от другите две партии за Войводиново, нито обществено одобрение, говоря за политическо одобрение, и то от моите партньори. Явно всеки се ослушва, докато се разбере какво ще стане на евроизборите и да не би да натрупа някакъв друг дивидент, и си мълчат. И със самолетите е така, и с въпроса за Войводиново беше така", коментира Каракачанов, цитиран от "Фокус".

 

Беше логично моите партньори в малката коалиция да застанат зад проекта за изтребителите, още повече, че министърът на икономиката, с който заедно сме съвносители на доклада, е излъчен от партия "Атака".

 

"А също така и Валери Симеонов, на когото два пъти съм обяснявал темата със самолетите, че по–добре, ако ще купуваме оръжие, което ще използваме следващите 40 години, да купим най– доброто. Чухме предложение да купуваме съветски самолети и какви ли не други неща, които не звучат сериозно", посочи още Каракачанов.

 

В Казанлък военният министър присъства на проявите, посветени на 130-ата годишнина от създаването на 23 Пехотен шипченски полк. След ритуала пред Паметника на загиналите войни за свободата на България бяха поднесени венци и цветя и пред паметната плоча на създателите на военния марш на 23 Шипченски полк "Велик е нашият войник".

 

В сряда коалиционният съвет, на който трябваше да бъде обсъдено общото явяване на европейските избори на коалицията, мина без присъствието на лидера на "Атака" Волен Сидеров или негови депутати. Вчера лидерът на НФСБ Валери Симеонов каза, че все още няма финално решение дали ще се явяват на евроизборите в коалицията "Обединени патриоти". 

От ВМРО все още смятат, че е възможно общо явяване с НФСБ, тъй като Симеонов поне не е изразил несъгласие. Засега изглежда, че "Атака" няма да се яви заедно с другите две "патриотични" партии. 
Симеонов и Сидеров се обявиха срещу даването на мандат на правителството за преговори със САЩ за купуване на нови изтребители Ф-16.

Добавени коментари

Бай Данчо публикува:
20 Януари 2019 | 14:20
А и как иначе!? Та вие сте механичен сбор от крадци,вкопчени във властта! Нищо друго!

Добавете Вашия коментар

TOP