Карабинерите глобиха 150 евро благоевградския ромски кмет В. Радев заради липса на маска

20 Март 2020 | 09:28
2 коментара
Криминално

Сицилианските карабинери глобиха със 150 евро Васил Радев – ромският кмет на Благоевград, защото го хванаха без маска да обслужва клиент на бензиностанцията, на която работи. Излязох да налея бензин за 20 евро, а сега трябва да плащам глоба, но хората са си прави – мерките са необходими, направи трезва преценка на ситуацията Радев.

„Имаме ръкавици и маски, работим само бензиностанциите, хранителните магазини и аптеките, и не можем да излезем  от домовете си без попълнен документ къде отиваме, защо и кога ще се върнем”, разказа благоевградчанинът.

Въпреки че в Сицилия живеят и работят стотици българи, до вчера той не бе чул да има сред тях заразен с коронавирус.

Според Радев италианците вече сериозно са се наплашили от разпространението на заразата и по улиците има съвсем малко хора. Карабинерите били буквално на всяка крачка и непрекъснато спирали хора без защитни маски. Глобите се плащат по банков път, но преводът може да се отложи до 2 месеца заедно с другите задължителни сметки за ток, вода, газ, такса смет и телевизионна такса, данъци и осигуровки. Италианското правителство взе решение след като кризата отмине, сметките да бъдат изплащани на части, за да не се натоварва много бюджетът на хората. За същия период се замразява и връщането на банковите заеми на малките фирми, а държавата им става гарант, за да не настъпва банкова криза. Тъй като училищата и градините са затворени, родителите ще получат  платен родителски отпуск, за да си ги гледат, а ако са принудени да ходят на работа поради естеството й, ще получават ваучери от 600 евро на месец за детегледачка.


Това е документът, който Васко попълва при всяко тръгване на работа в Сицилия

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавени коментари

Тцтц публикува:
20 Март 2020 | 16:49
Тоя по-добре да си седи в италия
Циганин /българин/ публикува:
20 Март 2020 | 10:13
Където и да отиде - той си остава такъв - българин ли,циганин ли - все едно.Няма как да не се издъни,та ако ще и на Луната да се качи! Не сме научени на дисциплина.

Добавете Вашия коментар

TOP