Кандидат за КОНПИ - спрягат Цацаров

13 Ноември 2019 | 15:34
0 коментара
Общество

Не са обсъждани още кандидатури, срокът не е изтекъл, предстои, тогава ще може да видите кои са предложените кандидати. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в отговор на въпрос обсъждана ли е кандидатурата на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ.

За това дали вътре в ГЕРБ са обсъждали, тя бе категорична: Не, не сме правили обсъждане по темата бъдещ председател на КПКОНПИ. 

Ако говорим хипотетично, бих казал, че Сотир Цацаров би бил добра кандидатура за председател на антикорупционната комисия. Това каза представляващият ВСС Боян Магдалинчев пред журналисти в парламента в отговор на въпрос ако бъде предложен, добра кандидатура ли е сегашният главен прокурор за председател на КПКОНПИ.

Магдалинчев припомни, че Цацаров е бил наказателен съдия, отделно 7 години без малко главен прокурор. "Дейността на председателя на антикорупционната комисия е много близко с наказателно-правната материя, с която г-н Цацаров се е занимавал. И в този порядък от мисли, по принцип и условно казвам, че един такъв специалист би бил подходящ за длъжността председател на антикорупционната комисия”, каза Магдалинчев.

На въпрос за излязлата информация, че Цацаров е фаворит за шеф на антикорупционната комисия, Магдалинчев каза, че за първи път чува тази новина от медиите. Той посочи, че от сутринта, от 8,30 е в парламента, така че няма никаква информация за това нещо.

Vesti.bg. 

Добавете Вашия коментар

TOP