Какво откри Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, когато се качи на ТИР от Брюксел до София

18 Май 2018 | 10:44
3 коментара
Политика

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков предприе на 15 май пътуване с ТИР между Брюксел и София, за да провери били нанесъл наистина щети пакетът "Мобилност" на българските превозвачи.

  „Ще споделя ежедневието на момчетата, които изкарват хляба си като шофьори“, информира той на 15 май във Фейсбук и обясни, че иска да докаже, че предложенията на ЕК в пакет "Мобилност" са неприемливи и вредни за нашите превозвачи. 

Още в първия ден от пътуването му към София с професионалния шофьор Сюлейман обаче той установи, че пакетът „Мобилност“ се е провалил.  Заради липсващ документ на холандска митница се е наложило на Новаков и Сюлейман да чакат 24 часа.

„Ако беше приет пакет „Мобилност“ и заради забраната за движение в събота и неделя на ТИР-ове, трябваше да плащаме немски или холандски командировки, застраховки“, обясни той и поясни, че това би увеличило разходите за превозвачите.  

„Изходът е само един – или променяме пакета „Мобилност“ или го отхвърляме.  БЛИЦ!
 

Добавени коментари

мая публикува:
18 Май 2018 | 17:59
андрей новаков откри двоиния стандарт при заплащането в транспортните фирми.голям процент от тези фирми са външни но регистрирани в българия именно за двоиния стандарт в заплащането.подкрепяики да не влезе в сила пакета мобилност се подкрепят външните фирми а не работягите шофьори.
ДО ...................публикува публикува:
18 Май 2018 | 17:25
НЕМА ТАКОВА ЖИВОТНО ШОФЬОР........ВСЕКИ ШОФЬОР В БЪЛГАРИЯ Е ГОРД СОБСТВЕНИК НА КАМИОН.....КОМИОН - СОБСТВЕНИК.ЗАТОВА НЕ ИСКАТ ПАКЕТ МОБИЛНОСТ.ЕДИНИЦИ СА ШОФЬОРИТЕ И НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ НЕ БИ ОТКАЗАЛ ПРИ ПРЕСТОИ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА ДА ПОЛУЧАВА ПОВЕЧЕ.......МИ САМО ВОДА ДА СИ КУПИ Я ПЛАЩА В ЕВРО....НО НА СОБСТВЕНИКА КАКВО МУ ДРЕМЕ.КАТО СИ БЪЛГАРИН И НА СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС ДА СИ ЩЕ ТИ ОТПУСНЕ 0.50СТ ЗА ВОДАТА ОСТАНАЛИТЕ ЕВРА ИЗЛИЗАТ ОТ ДЖОБА ИЛИ ЗАПЛАТАТА НА ШОФЬОРА
КАРАИВАНОВ публикува:
18 Май 2018 | 17:08
разбрахме при ПАКЕТА МОБИЛНОСТ за престои двоино и троино заплащане от фирмата спрямо европеиски стандарти при без МОБИЛНОСТ мижавите 50 лв.и в двата случия престоя е един и същ.Разликата е в заплащането................ЯВНО В БЪЛГАРИЯ ШОФЬОРИТЕ НЕ РАБОТЯТ ЗА ПАРИ А ЗА ПРЕСТИЖ ПО ДУМИТЕ НА ТОЗИ ПИШМАН ДЕПУТАТ.

Добавете Вашия коментар

TOP