Как да избегнем раните от първото носене на новите обувки

03 Ноември 2018 | 08:51
0 коментара
Любопитно

Първото обуване поражда хибридни чувства у всеки. От една страна, се чувстваме щастливи и горди с новата си придобивка, но, от друга – познаваме добре усещането от ужасните рани, следствие от първото носене на новите обувки. Предлагаме ви няколко лесни начина да се справите с този често срещан проблем.


1. Обикновени лепенки – това е стар изпитан метод. Използвайте класическия анкерпласт, за да предотвратите появяването на неприятни рани по краката. Важно е големината на лепенката да бъде по-голяма от мястото, което трябва да покрие, за да не се раздвижи и отплепи.

2. Бебешка пудра – сложете малко бебешка пудра на стъпалата си, преди да обуете обувките. Това ще намали триенето. Ако не носите чорапи, уверете се, че краката ви са максимално сухи преди обуването.

3. Дебели чорапи + сешоар – за да се отпуснат по-бързо новите ви обувки, обуйте ги с дебели чорапи и ги „изсушете” със сешоара на местата, където може да ви стягат. След това се разходете, докато не се изстудят напълно. Повторете, ако е необходимо. Имайте предвид, че този трик работи само върху естествена кожа.

4. Рол-он дезодорант – намажете страничната част на стъпалото, петата и пръстите, за да намалите триенето.

5. Силиконови стелки – можете да ги намерите в аптеките, магазините за обувки и дори онлайн. Предлагат се в различни разновидности - цяла подметка, само за петата и пръстите. Повърхността им е значително по-удобна за носене от обикновената стелка.

6. Лед – напълнете найлоново пликче с вода, а после го поставете в обувките. Сложете ги във фризера и ги оставете така за една нощ. Когато ги обуете на сутринта, ще забележите, че значително са се разширили.

7. Алкохол и тоалетна хартия – намокрете проблемните зони, после напълнете обувките със салфетки и ги оставете така за една нощ. Колкото „по-натъпкани” са, толкова по-голям ще е резултатът. Сутринта извадете салфетките и обуйте обувките. Те ще се оформят по стъпалото ви.

8. Хидратиращ крем – този метод работи само при обувки от естествена кожа. Намажете вътрешната част на обувките с хидратиращ крем. Той ще направи кожата по-мека и удобна за носене.

9. Картофи – поставете по един картоф в новите си маратонки и ги оставете така за една нощ. Въпреки че картофите не оставят неприятна миризма, почистете обувките преди обуване за всеки случай.

10. Кварталният обущар – със сигурност най-надеждната опция. Почти всеки обущар има специални инструменти, с които да моделира обувката според вашите изисквания. /zdrave.to 

Добавете Вашия коментар

TOP