Кабинетът ще одобрява решения за допълнителни доходи

05 Декември 2018 | 07:08
0 коментара
Политика

Проекти на постановления за одобряване на допълнителни разходи по бюджетите на редица министерства ще одобри кабинета на редовното си заседание в сряда. По предложение на финансовия министър, правителството ще одобри проект на постановление за извършване на промени на утвърдените със Закона за държавния бюджет за 2018 г. максимални размери на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети през 2018 г. Вътрешният министър е внесъл два проекта – единия за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на МВР за 2018 г., а втория – за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на МВР за 2018 г. за финансирането на проекти, свързани с изпълнението на неотложни мерки за 2018 г. за присъединяването на Република България към Шенгенското пространство.

По бюджета на МРРБ също ще има одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи за тази година. Земеделският министър е внесъл проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи за 2018 г. по бюджета на ДФ „Земеделие“ за възстановяване на средства по изпълнението на мерките, свързани с националните доплащания и държавните помощи. С няколко решения кабинетът ще се разпореди с различни имоти. С друго решение кабинетът предлага на президента да удостои певеца Михаил Белчев с орден „Стара планина” първа степен.

В началото на ноември тази година големият музикант и поет празнува 50 години на сцена с мащабен концерт на сцената на НДК. /БГНЕС 

Добавете Вашия коментар

TOP