Жалби в Административния съд в Благоевград срещу решения на ОИК в Сандански и Гоце Делчев

31 Октомври 2019 | 11:24
0 коментара
Общество

От пресцентъра на Административния съд в Благоевград съобщиха за постъпили две жалби, свързани с решения на Общински избирателни комисии за изборите за местна власт на 27 октомври.

И двете жалби са от коалицията „БСП за България“, с които се оспорва разпределението на мандатите в Общинските съвети в градовете Сандански и Гоце Делчев.

В Административния съд – Благоевград е постъпила жалба от Антон Ангов, пълномощник на Коалиция „БСП за България“. Ангов оспорва решение №200-МИ от 28.10.2019 година на Общинската избирателна комисия – Сандански, с което са обявени резултатите от гласуването при произведените местни избори за общински съветници в община Сандански. Жалбоподателят оспорва решението на ОИК – Сандански като твърди, че Общинската избирателна комисия неправилно е приложила метода на Хеър-Ниймайер за разпределение на мандатите на партиите и коалициите.

Административният съд в Благоевград е образувал дело и против решение на ОИК – Гоце Делчев. Делото е по жалба на Веселин Камбуров, кандидат за общински съветник от листата на коалицията „БСП за България“. Камбуров оспорва решение №125-МИ от 28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия – Гоце Делчев, с което са обявени избраните за общински съветници в община Гоце Делчев. Жалбоподателят твърди, че бюлетини с отразен преференциален вот за него неправилно са отчетени от ОИК като недействителни, което променя поименния състав на новия Общински съвет.

Добавете Вашия коментар

TOP