Извънредно! Въвеждат нови мерки в България

23 Ноември 2020 | 17:23
3 коментара
Общество

Въвеждат нови мерки в държавата. Те бяха обявени от здравния министър проф. Костадин Ангелов.

„ Не може да си позволим да губим животите на хората. Сега е времето, докато спазваме дистанция, да се държим един за друг. Аз няма да бъда министъра, който ще предаде усилията им. Разумът и сърцето ми ми казват, че е нужно да предприемем нови мерки. Днес ги предложих на министър-председателят на България. Предложих тези мерки да влязат от петък, те ще бъдат обсъдени на министерски съвет”, обяви здравният министър.

Главният държавен здравен инспектор представи данни за заболяемостта в страната. Тя  надхвърля 250 на 100 000 души от населението в почти всички държави в Европа. 23 560 случая са регистрирани за миналата седмицата в страната, което е нарастване със 102%. България е на 11 място по заболеваемост в Европ Директорите на големите столични болници споделиха, че натискът върху медиците е огромен. Директорът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски разказа за случаи на повторно заразяване при служители на лечебното заведение. По-рано днес членовете на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса проведоха среща с министър-председателя Бойко Борисова.

По време на съвещанието здравният министър докладва данни за развитието на пандемията от COVID-19 на територията на България. Бяха обсъдени конкретните параметри по отношение на заболеваемостта и смъртността в страната. Беше направен преглед и на натовареността на болничните заведения у нас.

Добавени коментари

Селянин публикува:
23 Ноември 2020 | 18:19
ДоМехана" Бабуч" :ДА, ДА, ЧАКАЙТЕ, ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!
Механа ,,Бабуч” публикува:
23 Ноември 2020 | 17:35
Здравейте , скъпи приятели на механа ,,Бабуч” - Добринище . Времето напредва , а заедно с това наближава и любимият ни студентски празник . С удоволствие Ви съобщаваме , че на 7 декември гост на механа ,,Бабуч” ще бъде оркестър ,,Стефчо Бенд” , който ще Ви забавлява цяла вечер с богата програма и празнично настроение .Не забравяйте , че неповторимата вечер се дължи на весел оркестър и богата трапеза . Очакваме Ви ! За Вас механа ,,Бабуч” предлага тристепенно меню - ,,Селска” салата , последващо основно ястие , а за завършек - домашна торта . Освен вкусни ястия , вашият куверт включва 50 грама твърд алкохол ( полска водка ,,Ostoya” или уиски ,,Jameson”) , комбиниран с минерална вода и безалкохолно. Цена:39.99лв. За да направите своята резервация , може да се свържете с управителя на механа ,,Бабуч” на телефон : +359 89 3927878 Механа ,,Бабуч” ви уведомява: при нас всичко е чисто и дезинфекцирано, за разлика от повечето заведения в Банско като Мацурев хан и Молерите. Елате и се уверете сами!
НАКАЗАНИЕ ЗА ФАЛШИВИ НОВИНИ публикува:
23 Ноември 2020 | 17:33
ЕЙ, ТЪПАЦИ ПРОСТИ МАЛОУМНИ! НИЩО НЕ СЕ ВЪВЕЖДА! ТОВА СА ПРОСТО ПРЕДЛОЖЕНИЯ. ОЩЕ СЕГА НЕЗАБАВНО ДОКЛАДВАМ ПУБЛИКАЦИЯТА ДО СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД, ЗА ВСЯВАНЕ НА СМУТ И ПАНИКА!!! Чл. 252 а. (1) Който разпространява заблуждаваща или невярна информация или други сведения за банка или финансова институция, които могат да доведат до всяване на паника в населението, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години. (2) Когато с дейността по ал. 1 са причинени другиму значителни вреди или са получени значителни неправомерни доходи, наказанието е лишаване от свобода от пет до десет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

Добавете Вашия коментар

TOP