Извънредно! Полицията спря кукерското дефиле в благоевградския квартал "Старо Струмско" /Снимки/

14 Януари 2021 | 12:04
4 коментара
Общество

Полиция от 6 патрулни автомобила обгради и спря кукерското дефиле в благоевградския квартал "Старо Струмско", предаде репортер на Pirinsko.com

Като мотив за действията си, органите на реда изтъкнаха факта за забрани на подобни масови тържества заради КОВИД пандемията.

Както информирахме по - рано днес обаче, кукерите започнаха дефилето си при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки наложени в страната заради пандемията.

С почитна обиколка и под звуците на зурни и тъпани, те обикаляха квартала за да отбележат подобаващо празника "Стара сурва".

В момента, полицаите съставят актове на кукерите, първия акт е издаден на Венцислав Лудачки, който вървял около кукерите и снимал клипчета. 

Очаквайте подробности!

Добавени коментари

Тодор публикува:
15 Януари 2021 | 08:48
Дистанция при кукерите,а зяпачите- на тумба...Забранени са масовите прояви - важи за всички!Утре като се изпоразболеете първи ще хукнете по лекари и болници.Малко уважение не е излишно!
Селянин от... публикува:
14 Януари 2021 | 16:53
Голяма традиция, голямо чудо...ВСИЧКИ ТАКИВА ПРОЯВИ, ТРЯБВА ДА СЕ СПИРАТ! БОЛНИЦИТЕ ПАКНЩЕ СЕ ПРЕПЪЛНЯТ, ЗАРАДИ ГЛУПАВИ ТРАДИЦИИ, КОИТО ДАЖЕ НЕ СА И ХРИСТИЯНСКИ!!! БРАВО НА МВР!!!!!
Традиционалист публикува:
14 Януари 2021 | 13:50
Засрамете се господа подчинени МВР продажници, потъпквате вековни традиции! Нали искате маски, еми с маски са!!! Искате 1,5 -2 метра растояние...имате го! Какво още искате??? Срам и позор е да потъпкваш традиция спазвана векове, единственото нещо което остана в тази измислена пандемична обстановка, единственото с което народа живее без да се страхува са традициите! Актове пишете, по този начин какво мислите че ще постигнете? Единствено хората да Ви се смеят колко сте жалки, какви се ГЪЗОЛИЗОВЦИ !!! По целия град се събират хора на талпи да пият кафета, бири, по пейките и ппокрай табаците, но там и Вие стоите мизерници и затова няма проблем! Веригите магазини пред касите е пълна лудница и там няма проблем! Господ гледа, гледа и ще Ви накаже за цялата сътворена простотия! А с актовете си избършете миризливите задници!
kukite e sa ludi публикува:
14 Януари 2021 | 13:32
Luda rabota policaite poveshe ot kukerite pisali aktove dobre li ste be e kukerite ne vlizat po kyshtite ne hodeha prez dva metra. A zashto plaj mahala na pyrvi qnuari izleze grupata i ne beshe sprqna zashto

Добавете Вашия коментар

TOP