Извънредно: Корнелия Нинова подаде оставка

28 Май 2019 | 14:27
0 коментара
Политика

Корнелия Нинова подаде оставка пред пленума на партията.

Тя е заявила решението си пред членовете на Националния съвет в доклада си за изборите.

Още вчера тя обяви, че ще свика конгрес с пряк избор на лидера, като възнамерява да се кандидатира отново за поста. Очаква се днес социалистите да потвърдят и решението си за завръщането на червените депутати в парламента утре.

Минути преди декларирането на оставката соцлидерката отнесе критиките на вътрешната опозиция.

Бившият лидер на БСП Михаил Миков също й я поиска.

"Във всеки случай, трудно се прави избор, когато си има председател, който не е подал оставка. Не знам как се правят тези избори, като не е подадена оставката", коментира пред Канал 3 Миков, който неведнъж е критикувал настоящото ръководство.

На влизане на "Позитано" 20 се чуха много гласове за поемане на политическа отговорност от страна не само на лидерката Корнелия Нинова, но и на цялото Изпълнително бюро.

За това настояха и Георги Гергов, и Атанас Мерджанов.

Трябва да има заседание на настоящия конгрес, на който да се обсъди ситуацията и да се получат оставките на сегашното ръководство, заяви Мерджанов преди началото на пленума.

Представителите на вътрешната опозиция в БСП единодушно заявиха, че сегашният извънреден пленум, свикан от Нинова, не е необходим преди да се обявят окончателните резултати. Според Мерджанов и Гергов това са схеми, които целят замитане под килима.

"Някой бърза да минимизира отговорността и да я прехвърли на структурите", категоричен е Мерджанов.

Според Антон Кутев пък загубата а БСП е "балъшка", а основната грешка е била авторитарното управление на партията, както и сбърканата кампания.

Добавете Вашия коментар

TOP