Изхвърлиха шефа на ФК „Градешница“ от футбола за 1 г. след удар по петрички рефер

25 Октомври 2020 | 08:42
0 коментара
Спорт

Играещият председател на ФК „Градешница“ /Долна Градешница/ Тодор Гюрев бе изхвърлен от футбола за 1 година за посегателството си над петричкия страничен рефер Христо Божков на мача от зона „Струма 1“ на пиринската бундеслига с „Изтребител“ в с. Ново Делчево, прекратен при 1:0 за домакините малко преди края на първото полувреме.

Шефът на гостите избухна в 31-та мин., когато тимът от санданското село поведе с редовен гол, ала Гюрев се засили към тъч арбитъра с претенции за неотсъдена засада и го нацели с юмрук в лицето, въпреки че гледната му точка не позволяваше да прецени има ли офсайд, или не. Докато главният съдия Росен Стоянов, 18-годишният му втори асистент Бойко Костадинов, дежурният делегат Емил Вангелов и трезвомислещата част от двата лагера правеше опити да потуши олелията, записаният като управител в протокола Владимир Петров от „Градешница“ се прокрадна и нанесе жестока юмручна серия в коремната област на Божков, който се почувства зле и по-късно бе закаран в Спешна помощ.

Представителите на охранителната фирма, ангажирана с двубоя, очевидно губеха контрол и някой телефонира в полицията. С пристигането на униформени служители страстите се поуталожиха, а скандалният сблъсък бе прекратен. Наред с лишаването от състезателни права на Т. Гюрев за 12 месеца, Дисциплинарната комисия към Областния съвет на БФС – Благоевград глоби ФК „Градешница“ с 625 лева за действията на Вл. Петров, който е проявил недопустима агресия в качеството си на служебно лице.

Хр. Божков, който е от перспективните рефери в Благоевградско и често е използван и като главен арбитър, пък е извадил медицинско свидетелство и обмисля да търси правата си в съда. Спортно-техническата комисия към областната централа присъди служебна победа на „Изтребител“ с 4:0.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP