Иван Кристоф дарява 100 хиляди лева за спасяването на алпиниста Боян Петров

10 Май 2018 | 21:32
0 коментара
Общество

Екстремистът, участвал в рисковани спасителни операции на места, където не стъпва човешки крак, Иван Кристоф дарява 100 хиляди лева за спасяването на алпиниста Боян Петров.

Известният като „Човекът Паяк” Кристоф написа във Фейсбук страницата си, че не познава Боян, не познава нито планината, където се намира, нито приятелката му, която вчера обяви, че открива банкова сметка за набиране на средства, но от солидарност дарява заделените във фонд пари.

"Ето банкова сметка с депозирани 100,077,43лв, от която щом отвори офиса на Банка Алианц може да се изтеглят парите $50,000, за да се платят за хеликоптерната застраховка за издирването и спасяването в Хималаите на човека, когото не познавам, но разбрах, че е имал мечти и дете. Не вярвам в нащите политици на нищо, което казват. Познавам ги много добре!!! Също така не смятам, че е редно държавата да плаща от данъците ни, затова, като любител на Extreme/Екстрийм спортове, смятам, че е редно ние сами да се подържаме.", написа Иван Кристоф във "Фейсбук" и публикува извлечение от сметка в "Алианц България".

„…и аз имам син на тази възраст, и или се действа на момента или просто не даваш празни надежди и приказки”, написа специалистът по катерене на небостъргачи в социалната мрежа. По-рано днес Посолството на Република България в Пекин съобщи, че китайската страна е дала разрешение за използването на два непалски хеликоптера на компания Simrik Air Pvt. Ltd., които да се включат в спасителните действия по издирването на Боян. Разрешителното влиза в сила от днес, 10 май, и е валидно до 13 май 2018 г.

Междувременно Бхола Тхапа, почетният консул на Република България в Катманду, Непал, потвърди, че пилотите на авиокомпания Simrik Air вече разполагат и с необходимите им китайски визи. Китайската страна е поела ангажимент да изпрати гранични служители, които ще чакат двата хеликоптера при пристигането им на тяхна територия и така няма да се налага екипажите да летят до странични гранични пунктове, на които единствено има паспортен контрол.

Снощи Радослава Ненова, обяви дарителска сметка, в която се събират средства за спасителната операция на алпиниста: „Не знам до колко е подходящо, но ето че го направих. Сметка за спасителната акция на Боян. След време застрахователите би трябвало да възстановят пари, но след време не ми върши работа аз имам само СЕГА”, пише във Фейсбук Ненова.

Мога да посоча Paypal ако е по-удобно [email protected] Радослава Георгиева Ненова BG32 UNCR 7000 1523 2695 49 UniCredit Bulbank UNCRBGSF 

На 3 май в Хималаите изчезна българският алпинист Боян Петров, който в рамките на програмата „Българин – 14х8000“ покори десет върха с височина над 8000 метра. Алпинистът е част от група от десет души, която се беше насочила към връх Шиша Пангма (8027 м.). Неговото изчезване беше забелязано на височина от 7500 метра. При издирвателна операция на 6 май бяха открити палатка и спален чувал, но поради влошените метеорологични условия издирването временно беше прекратено. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP