Ювентус е на 1/2-финал

20 Април 2017 | 00:00
0 коментара
Спорт

Барселона и Ювентус завършиха 0:0 на „Камп Ноу” в реванша от 1/4-финалите на Шампионската лига. Така италианският шампион се класира за 12-и път в историята на 1/2-финалите на най-престижния европейски клубен турнир, след като бе спечелил с 3:0 в първия мач.

И двата тима разчита на най-добрите си състави, с които могат да разполагат, но не успяха да зарадват феновете по трибуните с попадения.

Началните минути бяха равностойно, като гостите успяваха да се задържат повече в противниковата половина. Постепенно каталунците се опитаха да установят натиск, но така и не успяваха да създадат опасности пред вратата на Джанлуиджи Буфон. „Бианконерите” чакаха своите шансове на контраатаки и при една от тях Гонсало Игуаин шутира над вратата.

В 31-ата минута силен удар на Меси затрудни Буфон, а при добавката Луис Суарес не успя да се разпише от малък ъгъл. Малко след това Тер Щеген спаси шут на Игуаин. В края на полувремето пък Суарес опита атрактивен удар, който обаче бе блокиран.

През втората част нещата не се промениха кой знае колко. Барса лесно достигаше наказателното поле на гостите, но не намираше пролука през сгъстената отбрана. В 56-ата минута Меси стреля много технично, но не успя да отбележи.

Треньорът на Луис Енрике пусна и четвърти нападател още преди 60-ата минута, когато Пако Алкасер замени Ракитич. Малко след това удар на Пянич рикошира в Пике и Тер Щеген изби в корнер.

До края на мача Меси и компания не намериха верния път към вратата на Буфон, а гостите не търсеха на всяка цена гола и отправяха неточни удари.

Резултат с изображение за barcelona logoБАРСЕЛОНА – ЮВЕНТУС 0:0Резултат с изображение за juventus logo
В първата среща: 0:3

Барселона, „Камп Ноу“
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)

СЪСТАВИ
Барселона: Тер Щеген, Жорди Алба, Пике, Юмтити, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Серхи Роберто, Меси, Луис Суарес, Неймар
Контузени: Рафиня, Алейш Видал
Наказани: няма
На картон от наказание: Неймар, Пике, Ракитич, Суарес

Ювентус: Буфон, Дани Алвеш, Бонучи, Киелини, Алекс Сандро, Пянич, Кедира, Куадрадо, Дибала, Манджукич, Игуаин
Контузени: Пяца
Наказани: няма
На картон от наказание: Куадрадо, Манджукич, Кедира

Баланс между двата отбора: 8 мача, 3 победи за Барселона, 2 равенства, 3 победи за Ювентус, г.р. 10:10

Добавете Вашия коментар

TOP