Иновации в обучението в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Симитли

08 ноември 2019 | 10:25
0 коментара
Иновации в обучението в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Симитли

На 07.11.2019г. бе проведен открит урок за представяне на добри практики в обучението по география и икономика. Учениците от XA клас и техния преподавател г-жа Миглена Димитрова проведоха един интересен и нетрадиционен учебен час в Посетителски информационен център към НП „Пирин”, град Банско. В рамките на урока, който бе на тема „Пирин и долината на река Места”, учениците активното се включиха в процеса на преподаване и обучение.

Прилагането на различни методи и средства в обучението, изказването на мнение, беседа, използването на образователен софтуер, допринесе за повишаване на интереса и работата на учениците в учебния час, които показаха не само отлични знания по темата, но и артистични умения, с които впечатлиха домакините, ръководството на училището и техните преподаватели.

В края на урока учениците бяха разделени на отбори и имаха за задача да подредят карта на Пирин планина под формата на пъзел, с която също се справиха блестящо.

Разчупване на традиционното преподаване и изменението на образователната среда са основни фактори за постигане на добри резултати в училище, това дава възможност за стимулиране на интеракцията между ученици и преподаватели, а самите ученици стават по-независими и се стремят към реални знания, а не просто към получаване на оценки.


Добавете Вашия коментар!