И таз добра! Младежите в Благоевград не искат да работят за 700 лв. ,стягат куфари за чужбина

18 Март 2019 | 17:55
2 коментара
Бизнес

Бизнесът в Благоевград забуксува сериозно и е пред тотален колапс, тревожно алармират експерти  в бранша.

Ресторантьори, съдържатели на магазини, кафенета и заведения за бързо хранене, усилено търсят хора за работа, но все по – често удрят на камък, видя и наш екип. Затова красноречиво говорят и стриктно залепените обяви за работа по витрините на кафенета, ресторанти и магазини в областния център на Пиринско.

От тях ясно личи, че собствениците им изпитват неистов глад от работна ръка, и въпреки примамливите оферти, които правят за да привлекат на работа безработните, желаещи няма. 

Най-често обявите са на хранителни магазин, където предлагат 700 лв. заплата.

Управителите на тези магазини, които търсят работници, коментират:

"На младите не им се работи, търсят лека и приятна работа, да работата в хранителен не е лека, но предлагаме добра заплата за града. Дойдат и първо питат, колко ще е заплатата, като кажем, колко добре навиват се, но като кажем на смени се работи и ти се пада да работиш и в събота и в неделя идва отказът. Младежите не желаят да работят, а чакат на държавата да ги издържа. Нямат никакъв стимул за работа, искат да получават добри пари, а в същото време голяма част от тях са мързеливи и изключително некомпетентни", категорични са те.

Младите хора пък са категорични, че заплата от 700 лв. е само губене на време.

"Мисля лятото да замина да работя сезонна работа в чужбина. имам приятел, който от години работи във Франция, ще отида при него. Вярно - на полето е, но пък заплащането си струва. Тук, със 700 лв. на месец нито мога да се облеса подообващо, нито разходите спокойно да си платя. За почивка - да не говорим", е всеобщото мнение на младежите в Благоевград.

Междувременно, на фона на тази картинка, днес Дирекцията “Бюро по труда” в град  Благоевград обяви 280 свободни работни места за общините Благоевград и Симитли.

Търсят се 40 шивачки,  40 сервитьори, 20 касиери, 17 строителни  работници, 15 човека за работа в пералня.

Желаещи за работа обаче - няма!

Добавени коментари

$$$ публикува:
19 Март 2019 | 10:36
АМИ ДАЙТЕ НА ВСИЧКИ КАЛИНКИ ДЕТО СА СЛОЖЕНИ НА ПО 4000-5000 ЗАПЛАТА, 550 ЛВ И НЕКА ДА ВИДИМ КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ ИЗКАРАТ И ЗА КАКВО ЩЕ ИМ СТИГНАТ - ПОСЛЕ НЕ ИМ СЕ РАБОТЕЛО НА МЛАДИТЕ, ВИЖТЕ КАКВИ СА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА В ЕС И ПОСЛЕ ГОВОРЕТЕ НА КОЙ МУ СЕ РАБОТИ И НА КОЙ НЕ...ДЪРЖАВАТА ИЗДЪРЖА МАНГАЛИТЕ, А НЕ МЛАДИТЕ, НО ЗА ТОВА НИКОЙ НЕ ГОВОРИ...ПРЕСТАНЕТЕ ДА СПЕКУЛИРАТЕ С ТЕМАТА, ЧЕ НА НЯКОЙ НЕ МУ СЕ РАБОТИ...
Хх публикува:
18 Март 2019 | 19:41
Нормално, Бойко направи живота скъп.. С 700лв при положение, че ти спрат 150 данъци отиваш на 550лв.. Живот няма в България

Добавете Вашия коментар

TOP