Гърция отпушва „Кулата“ през май

08 май 2020 | 11:45
0 коментара
Гърция отпушва „Кулата“ през май

Гърция ще отвори за туристически пътувания един от граничните пунктове с България в края на месец май - „Промахон-Кулата“.

Това е записано в представен на правителството доклад от Теодорос Караоглу, заместник-министър на вътрешните работи на Гърция, отговарящ за Македония и Тракия.

4 от 13-те гранични пункта да бъдат отворени, за да бъде спасен летният сезон в Северна Гърция, предлага Караоглу, пише "Катимерини". Това са Кипи - на границата с Турция, Промахон - най-натовареният пункт на границата с България, Евзони - на границата със Северна Македония и Кристалопиги - "вратата" към Албания.

Прилагане на 24-часови здравни мерки на тези пунктове, като задължително е меренето на температура, препоръчва Караоглу.

Нови здравни стандарти това лято ще се прилагат както на граничните пунктове, така и в хотелите, ресторантите и плажовете. Хотелиери ще мерят температурата на туристите при всяко тяхно влизане. Менюто в ресторантите няма да бъде на хартиен носител, а ще се вижда от клиентите на телефоните им. Освен по-голяма дистанция между шезлонгите на плажа, на места вече се поставят прозрачни ограничители.

Медиите в южната съседка посочват резултати от проучване, според които едва половината от гърците ще отидат на море това лято. Туристическият бранш се надява да спаси сезона с гости от България, Турция, Македония, Румъния и други балкански страни.

От юни ще започне отварянето на хотелите в Гърция, а активните сезон ще стартира от 1 юли.

Очаква се през юни Гърция да предложи на България и отварянето на „Маказа“ за масово преминаване на туристи.

Превод: 24rodopi.com


Добавете Вашия коментар!