Гърци и македонци превземат Банско за Нова година, хотелите пълни на 100 %

10 Декември 2017 | 14:40
0 коментара
Общество

За Нова година Банско е зает на около 100%.

"По Коледа заетостта е по-малка и включително и нашите съседи – гърци, македонци празнуват и не пътуват чак толкова, но вече след периода 26 – 27 декември Банско се напълва. Засега хотелиерите са доволни. Заетостта също е голяма. Но най-важното е да има сняг, за да бъде една хубава зима, за да могат скиорите да й се насладят до край“, информира кметът на Банско, Георги Икономов.

„На 16 декември е традиоционното откриване на ски сезона. Събитието е разделено на две, където ще има много събития – концерт със звезди, търсене на златно съкровище в снега като голямата награда е лек автомобил. Ще бъдат и ски легендите Марк Жирардели и Кристиян Гедина. Вечерта тържеството се пренася в центъра на Банско. Там ще присъстват официални гости, много звезди, пак ще има концерт. Така че на 16 предстоят много емоции в нашия курорт“, обясни той и допълни:

„След това са традиционните новогодишни празненства с кукерски фестивал. Следва балетният традиционен фестивал в началото на януар, на който ще бъдат поставени постановки с руски балетни трупи. А в края на януари е световната купа по сноуборд, която за втори път се провежда в Банско“.

Георги Икономов не скри, че са му останали и доста неразрешени проблеми, като основно те са свързани с инфраструктурата. „Не можахме да направим всички улици“, призна той. Икономов заяви обаче, че най – големият проблем е строителството на втория кабинков лифт.

Добавете Вашия коментар

TOP