Губернаторът на Пиринско Б. Михайлов успокои: "Предприети са всички необходими превантивни мерки, свързани с обявения жълт код за областта"

24 Октомври 2018 | 10:50
0 коментара
Общество

Предприети са всички необходими превантивни мерки, свързани с обявения жълт код за силен вятър и рязко застудяване в Област Благоевград. Това каза областният управител на Благоевград, Бисер Михайлов, цитиран от "Фокус".

По думите му всички кметове на общини в региона са предупредени по системата за оповестяване.

„Държим връзка ѝ с Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград. Към момента може да кажем, че обстановката е спокойна, но все пак очакваме едно динамично време. Да се надяваме, че няма да се случат някакви тежки ситуации“, каза още Бисер Михайлов.

Той допълни, че е разговаряно и с Областно пътно управление – Благоевград, които да пуснат екипи по пътищата в региона с цел недопускането на инциденти в следствие на падащи камъни.

„Целта е при евентуално падане на камъни, водачите на моторни превозни средства да бъдат сигнализирани участъците, както ѝ да бъдат предприети действия по почистването им. Разбира се, когато имаме обявен такъв код със степен на опасност моята молба към хората е да бъдат по-внимателни когато се придвижват покрай сгради и дървета“, добави Михайлов.

Областният управител на Благоевград апелира към хората да предприемат ѝ необходимите действия по обезопасяване на терасите на жилищните сгради.

„Нека укрепят своите саксии или други предмети, които биха могли да паднат, като целта е да се избегне евентуално нараняване на други хора. Най-важното е да се съобразяваме с помещенията и да седим в затворени помещения“, уточни Михайлов.

Добавете Вашия коментар

TOP