Горски спипаха с незаконна дървесина собственик на дърводелски цех в Разлог

10 Декември 2017 | 17:13
12 коментара
Криминално

Горски стражари спипаха с незаконен дървен материал собственикът на дърводелски цех в Разлог, Атанас Андонов.

Той е заловен от подвижната горска стража към РДГ – Благоевград преди дни, когато за проверка бил спрян товарен автомобил, натоварен с 6 куб.м дървен материал.

"Шофьорът е имал разрешение за превозване само на два кубика дървесина. При проверката е установено, че в камиона е имало шест кубика. Дървесината е иззета и закарана в склада на „ДГС Разлог“, но автомобилът, с който е превозвана, не е конфискуван", коментира пред наш репортер шефът на РДГ Благоевград Иван Гергов.

Нарушителят Атанас Андонов е добре познат на горските. Към момента, той е с над 15 съставени акта за установяване на административно нарушение. Преди време бе замесен и за сечта в частни имоти, намиращи се зад чешмата на Предел, до главния път за Благоевград.

По случая Районна прокуратура – Разлог образува наказателно производство срещу него. То е за това, че без надлежно разрешително е извършена незаконна сеч и извоз на дървета от бял бор, като деянието е извършено повторно, и то след като е бил осъден за същото деяние с влязла в сила присъда.

В хода на работата по случая е установено, че Андонов не е вписан в публичния регистър на Изпълнителната агенция по горите за извършване на дейности и лесовъдска практика в горски територии, но въпреки това е нает от собствениците на имотите, сред които неговата сестра и горски служител, да извърши сечта и извоза на дървесината.

Добавени коментари

koko публикува:
11 Декември 2017 | 18:49
nali tova vi kazvax che si tovaril 10kubika na kamiona davash na gorskiq 20lv i toi ti pishe 5 kubika i ako te xvanat podvijna oxrana trqbva da se opravqsh i ti konfiskuvat darvata kakto e vav tozi sluchei a trqbva da podgonqt gorskiq koito e napisal dokumenta znachi toi nemoje da smetne kolko kubika ima vav kamiona znachi toi trqbva da bade uvolnen zashtoto nemoje da kubira darvata ili materiala
gorski 5 публикува:
11 Декември 2017 | 18:26
до горски и кубатурата не е така когато видите тога че думате и колата не е карана от Борето
bobi публикува:
11 Декември 2017 | 17:06
да ебе куковиа маикави
radev публикува:
11 Декември 2017 | 13:02
Които дума лоши думи за тия хора декато режаа зна4и никога не е одил в гората и му се 4ини 4е тава е да седнеш на пазаре и да ламандариш всеки може да земе режа4ка и диде да види кее се искароваа 2 лева пари ама така е по лесно от леглото да плюеш тоо и оне истината е 4е тава са хора със сърца и кураж нещо което е непознато за пове4ето от вас
Mustafa публикува:
11 Декември 2017 | 12:47
Da i qdete kuro na krajiniq na bobata sreshti nih da trachite nema gi stignete andonoviq e drebna ribka sprqmo nih
ГОРСКИ публикува:
11 Декември 2017 | 12:26
до горски5 прав камиона е каран от андоновия измичярин Борето куков иначе кубатурата е така па че си плащат на горските па си прав
горски 5 публикува:
11 Декември 2017 | 06:54
стига сте пишали глупости като разберете тогава пишете първо горите да си стегна редиците в системата повече нема да кажа
vlado публикува:
11 Декември 2017 | 06:00
too koito e pusnal tazi lajliva statia da ne do4eka nova godina
Zapoznat публикува:
11 Декември 2017 | 01:24
Do Vlado: dano umresh bel den dane vidish bokluk gnasen popove date nosaa se izgrevo da gledash
Владо публикува:
10 Декември 2017 | 19:36
Тоя БОКЛУК е лесен какво да кажем за Бобата и Кръжиния кадето кара всяка нощ ???
Гражданин публикува:
10 Декември 2017 | 19:13
Затвор за този боклук и неговите лакеи!Куковите цял живот крадът безнаказано крайно време е вече всички контрабанджи да си платят!!!
GROB публикува:
10 Декември 2017 | 17:43
Мама ви дееба ненакрали се неняли се БОКЛУЦИ, дано господ ви даде през новата година да изпитатае това декато наприхти на сички хоа ама ЧЕТВОРНО, да умрете отглади малко че ви е.

Добавете Вашия коментар

TOP