Гоцеделчевският военен инженер Атанас Темелков оглави държавната агенция „Електронно управление“

16 Януари 2018 | 07:08
0 коментара
Общество

61-годишният Атанас Темелков е новият председател на държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ). Досегашният главен секретар на ДАЕУ поема длъжността от Росен Желязков, който бе определен от Министерския съвет за председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

Атанас Темелков стана главен секретар на ДАЕУ през декември 2016 г. Той е роден на 14 юли 1956 г. в град Гоце Делчев. Възпитаник е на Висшето военно училище в Шумен, профил „Артилерийско инструментално разузнаване” – „инженер по геодезия, картография и фотограметрия”, и на Военната академия „Георги Стойков Раковски“ по специалност „Автоматизация на управлението”. В периода от 1978 г. до 1984 г. е заемал редица армейски командни длъжности, а от 2011 г. до 2016 г. е зам. шеф на ИА „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” (ИА ЕСМИС) към транспортното министерство.

От декември 2016 г. е главен секретар на държавна агенция „Електронно управление”. Ръководил е екипи за разработването на концептуални и стратегически документи в областта на електронното управление, планиране и внедряване на проекти за автоматизация на управленски процеси, комуникационни и информационни системи в областта на сигурността на страната и други. Участвал е в международни работни групи и учения на НАТО и ЕС, в борда на директорите по КИС на НАТО и други.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP