Германия се затваря от 2 ноември

28 Октомври 2020 | 17:17
2 коментара
Общество

Германското федерално правителство и правителствата на провинциите са се договорили да въведат от 2 ноември до края на месеца сериозно ограничаване на контактите, за да се забави разпространението на коронавирусната инфекция, съобщи ДПА, позовавайки се на свои източници.

Според вестник "Билд" става дума за цялостно затваряне, което се е очаквало да започне от 4 ноември, но реално ще започне два дни по-рано.

Припомняме, че днес бе проведена среща между германския канцлер Ангела Меркел с премиерите на 16-те германски провинции, на която бе обсъдена възможността цялостно затваряне от 4-ти ноември на всички барове и ресторанти, фитнес-центрове, казина, кина, театри и оперни зали на територията на федералната република.

Магазините ще могат да работят при санитарни мерки и намален брой клиенти. Предвижда се и финансова помощ за засегнатите фирми.

Добавени коментари

Също като у нас! публикува:
28 Октомври 2020 | 20:43
И тук "развързаха кесията" - та минимална заплата,та пенсии,та детски,та 60Х40,та какво ли не щеш. Какво ли ни чака догодина,когато Бойко няма да го има,а и парите ще е похарчил,и европейските ще е ушушкал.Затова харчи безпаметно-защото знае,че няма да е той и така ще насади на пачи яйца следващите,които и да са те.А сега ще прибере всичко що ще дойде от Европа.
Ваня публикува:
28 Октомври 2020 | 17:49
Могат да си го позволят. Имат финансови резерви и помагат на хората и бизнеса без излишна бюрокрация

Добавете Вашия коментар

TOP